Ötkamerás mobilon dolgozik a finn mobilgyártó

Állítólag az új, 5-kamerás Nokia mobil 108 megapixeles fő egységet kaphat.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 20. 9:45
null
Ma már szinte minden intézhető mobilon, nem kivétel ez alól a bankolás sem Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állítólag az új, 5-kamerás Nokia mobil 108 megapixeles fő egységet kaphat. A NokiaPowerUser értesülései szerint a HMD Global is dolgozik az első olyan Nokia márkájú mobilon, amibe már 108 megapixeles fő kamera kerül, a divatnak megfelelően (a képminőség még a pixelek kombinálásával sem jobb általában, de a nagy szám jól mutat a reklámokban). Ha pedig már nagy számok, akkor a szóban forgó készülék hátlapjára állítólag 5 kamera kerül – olvasható az Origo cikkében.

Mindezt úgy, hogy a készülékbe csak Snapdragon 775 chipet építenek, vagyis alapvetően egy 5G-képes, erős középkategóriás termékre lehet számítani. Egyesek szerint a nemrég megjelent Nokia 8.3 5G utódja lehet majd az eszköz, esetleg a sokat emlegetett G10.

A NokiaPowerUser értesülései szerint a HMD Global is dolgozik az első olyan Nokia márkájú 5-kamerás mobilon, amibe már 108 megapixeles fő kamera kerül, a divatnak megfelelően (a képminőség még a pixelek kombinálásával sem jobb általában, de a nagy szám jól mutat a reklámokban). Ha pedig már nagy számok, akkor a szóban forgó készülék hátlapjára állítólag 5 kamera kerül. (A kép illusztráció)
Fotó: PIXABAY

Az NPU azt is megtudta, hogy a készülék 120 Hz-es kijelzőt kap majd, és a HMD Global azt az erősödő hullámot akarja kihasználni, hogy kezd divat lenni az elérhetőbb árú, középkategóriás, de csúcskamerákkal felszerelt mobil (lásd Google Pixel 5 vagy Samsung Galaxy S20 FE).

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Száz eurónál kezdődik a finn mobilgyártó új okostelefonja

Android 10 Go rendszert futtat a belépőkategóriás Nokia 1.4 okostelefon. Bemutatta az idei várhatóan legolcsóbb okostelefonját a HMD Global, a Nokia 1.4 ajánlott kezdőára száz euró, avagy 35 ezer forint. Memória és háttértár tekintetében három modell lesz belőle, a fenti összeg a legolcsóbb 1+16 GB konfigurációra vonatkozik, de ismeretlen felárakért 2+32 GB és 3+64 GB verziókban is kapható lesz a készülék. Sejthetően aki jót akar magának, annak érdemes tartózkodnia a legolcsóbb variáns beszerzésétől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.