Paranormális jelenségre számítottak, hibás tévé volt a ludas

Másfél éven át minden reggel hétkor elment a szolgáltatás.

Forrás: origo.hu2020. 09. 23. 19:34
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ egyetlen pontján sem ismeretlenek a megbízhatatlan tévé- vagy netszolgáltatások, azonban Wales egyik festői környezetű falvának lakói már kezdték kiegyenesíteni a kaszáikat.

A 400 fős lélekszámú Aberhosanban az elmúlt másfél évben minden egyes reggel pontban 7 órakor elment egy-két órára a DSL internet, a BT tulajdonában lévő Openreach szolgáltató technikusai pedig hiába cseréltek le jó néhány vezetéket és hálózati eszközt, a probléma nem akart megszűnni.

A másfél éve tartó paranormális jelenség miatti panaszkodást végül csak megunta a szolgáltató, és rászabadította a problémára az ördögűzőit, ami alatt a vezető mérnöki csapatát kell érteni.

Fotó: Pexels

A kicsi faluban sajnos nem sikerült szállást találniuk, csak 89 kilométerrel arrébb akadtak szabad szobák, ám sem ez, sem pedig a reggeli szakadó eső nem tudta megakadályozni a szakembereket a hibakeresésben.

A vizsgálat reggelén rutinszerűen elment az internet, de legalább beigazolódott az elméletük: a spektrumelemzőjük kimutatta, hogy reggel hétkor a falu internethálózatát óriási elektromos interferencia bénítja meg. A zaj forrását szagot fogott kopókként követő mérnökök rövid időn belül be is azonosították a kiindulása pontját egy lakóépületben.

A ház nyugdíjas tulajdonosai minden reggel hétkor bekapcsoltak egy régi, másodkézből vett katódsugárcsöves tévét. ennek a meghibásodott elektronikája olyan erős zajt küldött vissza a kábeles hálózatba, hogy az egész faluban elment az internet.

Fotó: Pexels

A tévé kikapcsolásakor varázsütésre helyreállt a szolgáltatás, a lakók pedig megígérték, hogy nem használják a hibás eszközt.

Ez valószínűleg jó ötlet a részükről, az ügy kapcsán a Daily Mail Online napilapnak nyilatkozott helyi pár kissé fenyegetően közölte, hogy felkutatják a tévé tulajdonosait, és meggyőződnek a hibás eszköz kidobásáról.

Az Openreach még idén optikai internetet húz a faluba, így remélhetően nem csak a rejtélyes üzemzavarok megszűnésének örülhetnek az aberhosaniak, de hamarosan talán gyorsabbá és olcsóbbá is válik az internetük.

Fotó: Pexels

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.