Qualcomm chipekre váltanak a kínai Honor mobilok

Iparági források szerint egy ideje már tárgyal erről a két fél. A Honort elvileg már nem sújtják korlátozások.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 08. 21:44
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iparági források szerint egy ideje már tárgyal erről a két fél. A Honort elvileg már nem sújtják korlátozások. A Huawei tavaly novemberben adta el a teljes Honor márkáját, hogy az tovább működhessen, a Huawei-től függetlenül, és így az amerikai korlátozásoktól mentesen. A Honor elméletileg újra együtt dolgozhat a Qualcomm, a MediaTek és a Samsung vállalatokkal, valamint a Google-támogatást is visszakaphatja – olvasható az Origo cikkében.

Fotó: PIXABAY

A Honor V40 lesz az első széria, amit a Honor függetlenként piacra dob, de állítólag ebbe még MediaTek Dimensity 1000+ chip kerül. A Honor és a Qualcomm azonban már tárgyalnak az együttműködésről, és a kínai gyártó Qualcomm lapkákra váltana.

A Qualcomm elnöke már a decemberi éves nagy bejelentésen elmondta, hogy örülnek a Honor „visszatérésének”, és várják a közös munkát. A jól értesült források szerint mindkét fél optimista, ennek fényében pedig talán nem is kell majd sokat várni a Snapdragon chipes Honor okostelefonokra.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Megzavarta a nagyvállalat Android 11-es mobiljait az Újév

A One UI 3.0 felületű Samsung mobilok 2021 kezdete óta képtelenek megjeleníteni az üzemidővel kapcsolatos statisztikákat – olvasható az Origo cikkében.

A Samsung rengeteg 2020-as és 2019-es csúcsmobilját frissítette mostanra Android 11 rendszerre (és így One UI 3.0 felületre), azonban az új év kellemetlen meglepetést hozott az ezeket használó emberek számára. Egy apróbb szoftverhiba formájában.

A GalaxyClub jelentése szerint ahogy beköszöntött 2021, a One UI 3.0 felületű Samsung mobilok többé nem voltak képesek megjeleníteni az üzemidővel és töltöttséggel kapcsolatos statisztikákat. Ezek ugyanis teljesen üresek 2021 kezdete óta. Többek között a Galaxy S20 és a Galaxy Note 20 modellek is érintettek.

Az üres menükre panaszkodó felhasználók azt mondják, legfeljebb egy-két alapvető adatot ír ki számukra az Android 11 rendszer, például azt, hogy várhatóan mikor merül le a készülék. Minden más fontosabb rész, menü és statisztika teljesen üres.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozza a hibát, ami szerencsére nem sok mindent befolyásol, inkább csak furcsa kellemetlenség.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.