Rászólhat az Android a mobilozó járókelőkre

Erősen balesetveszélyes megfeledkezni séta közben a környezetről.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 12. 17:54
null
Az Androidhoz tartozó Digitális jóllét mobilapp béta változatában, az XDA Developers egyik írója a kódjában kotorászva rátalált a még bejelentetlen "Heads Up" funkcióra. Amennyiben ezt engedélyezik a mobilozók, akkor az alkalmazás bizonyos időközönként figyelmeztető értesítéseket jelenít meg számukra a gyaloglás közbeni telefonozáskor, hogy nézzenek a lábuk elé, ügyeljenek a környezetükre. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes fejlesztés tűnt fel az Androidhoz tartozó Digitális jóllét mobilapp béta változatában, az XDA Developers egyik írója a kódjában kotorászva rátalált a még bejelentetlen „Heads Up” funkcióra. Amennyiben ezt engedélyezik a mobilozók, akkor az alkalmazás bizonyos időközönként figyelmeztető értesítéseket jelenít meg számukra a gyaloglás közbeni telefonozáskor, hogy nézzenek a lábuk elé, ügyeljenek a környezetükre – olvasható az Origo cikkében.

Az Androidhoz tartozó Digitális jóllét mobilapp béta változatában, az XDA Developers egyik írója a kódjában kotorászva rátalált a még bejelentetlen „Heads Up” funkcióra. Amennyiben ezt engedélyezik a mobilozók, akkor az alkalmazás bizonyos időközönként figyelmeztető értesítéseket jelenít meg számukra a gyaloglás közbeni telefonozáskor, hogy nézzenek a lábuk elé, ügyeljenek a környezetükre.
Fotó: Pixabay

Az opcionális funkció papíron nem tűnik rossz ötletnek, ám fennáll a veszély, hogy a gyakorlatban feleslegesnek bizonyul: amennyiben a gyaloglás közben rendszeresen mobilozók bosszantónak találják az értesítéseit, akkor vagy soha nem aktiválják a Heads Upot, vagy rövid időn belül kikapcsolják azt.

Egy próbát természetesen megér a fejlesztők részéről az implementálása, talán sikerülhet megelőzni vele néhány balesetet. Egyelőre nem világos, hogy a Heads Up mikor válhat általánosan elérhetővé, még a program legújabb bétáját használóknál sem tette ténylegesen elérhetővé a Google.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.