Rövidesen debütálnak az új Rocket Lake processzorok

Március végén kerülhetnek piacra a Rocket Lake termékcsalád tagjai – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 25. 16:41
intel
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WCCFtech megbízható informátorokra hivatkozva azt írja, hogy már nem kell sokat várni az Intel 11. generációs, asztali számítógépekbe szánt Core központi egységeinek bemutatkozására. A Rocket Lake kódnevű termékcsalád a tavaly bevezetett LGA1200 tokozást használja, ám sajnos a tizedik generációs Comet Lake modellekhez kiadott olcsóbb alaplapokkal nem lesz kompatibilis.

Az informátorok szerint a termékcsalád tagjai március 16-án mutatkoznak be, ekkor lehull majd a lepel a specifikációkról és az ajánlott áraikról is, plusz rögtön előrendelhetővé válnak egyes viszonteladóknál.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Ennek ellenére független tesztek csak március 30-tól jelenhetnek meg róluk, ezek elkészítése előtt ugyanis az Intel mikrokódfrissítéssel próbál javítani a játékokban nyújtott teljesítményükön.

A hírek szerint a Rocket Lake processzorok az egyszálas futtatási teljesítmény tekintetében érdemi előrelépések lesznek, százalékban két számjegyű pluszra kell gondolni, és ez a szintetikus mérőprogramokkal egyértelműen ki is mutatható. Viszont specifikusan játékok futtatásakor valahogy nem akar előjönni az extra izomerejük, ilyen jellegű terhelés esetén az előd Comet Lake modellek teljesítményét nyújtják, ezzel a helyzettel próbál kezdeni valamit az Intel.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Elég rendesen kibabrálhat egyes vevőkkel az Intel

A tavalyi Comet Lake kódnevű, tizedik generációs Core processzoraival együtt az Intel az LGA1200 tokozást is bevezette az asztali számítógépes piacon. Az elmúlt hónapokban a legújabb technológiáját megvásárolt gépépítők joggal feltételezhették, hogy a vadiúj alaplapjaikban lévő processzort a későbbiekben le tudják majd cserélni valamelyik idén érkező, tizenegyedik generációs Core modellre.

A jövőbeli várható processzorcserét figyelembe vevő vásárlás gyakori azok körében, akik maguk építik a számítógépeiket, hiszen így jelentős összeget megspórolva elkerülhetik az új alaplap beszerzését az erősebb processzorra való átálláskor. Jelen pillanatban ráadásul különösen fontos az efféle taktikázás, hiszen még a legegyszerűbb, fapados alaplapok is meghökkentő összegekbe kerülnek.

Most nagyon úgy tűnik, hogy csúnya tréfát fog űzni a H410 és B460 chipsetes alaplapokat aranyáron vásároltakkal az Intel, a releváns terméktámogatási oldala szerint ezekbe ugyanis hiába lesznek betehetőek az idén érkező, tizenegyedik generációs Core processzorok, működni nem fognak bennük.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.