Nagyon különleges kijelzőjű okostelefont dobnak piacra

Napokon belül Magyarországra is megérkezik az elforgatható kijelzős LG Wing.

Forrás: MW2020. 10. 27. 15:28
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokon belül Magyarországra is megérkezik az elforgatható kijelzős Wing – ami mondhatjuk, egyetlen más okostelefonra sem hasonlít. Lesz, aki rögtön nagyon szereti, lesz, aki furcsálkodik majd: annyi biztos, hogy a mostani egyenformára szabott mobilvilágban üdítően eredetien fest.

Mikor már távolról szinte megkülönböztethetetlenül egyformák a mobilok – hatalmas kijelzőlapát, sok, kiugró hátlapi kamera – az LG képes volt előállni ezzel az egészen eredeti megoldással, a kifordítható készülékkel.

A kütyü sajátos újdonsága, hogy felhasználói könnyedén válthatnak az úgynevezett elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) között.

Az elforgatott üzemmód használatakor a telefon teljes előlapja 90 fokkal elfordul, ezzel a főképernyő fekvő formátumra vált, így láthatóvá válik a 3,9 colos másodlagos kijelző.

Ilyenkor a felhasználók mindkét képernyőn futtathatják ugyanazt az alkalmazást, vagy párhuzamosan két appot használhatnak a különálló kijelzőkön.

A forgatható kijelző sokkal többet nyújt a párhuzamos feladatvégzésnél: mozi-képaránnyal, szélesvásznon a felső fekvő kijelzőn — azaz a főképernyőn — nézhetünk például streamelt tartalmakat, miközben a hagyományos pozíciójú kijelzőn más nézőkkel cseveghetünk. A felhasználók a Multi App funkcióval parancsikonokat is létrehozhatnak a rendszeresen szimultán használt alkalmazáspárokhoz. Az elforgatott üzemmód használatával vezetés közben navigációt használva a térképen megjelenő utasításokat a főképernyőn követhetjük, fenntartva a második kijelzőt a telefonhívásokhoz.

A mobil főképernyője 6,8 hüvelykes P-OLED FullVision kijelző, 20,5:9 képaránnyal. A második képernyő nemcsak a telefon kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem plusz markolatot is biztosíthat fotózáskor. A 32MP-es, a készülékházból előugró pop-up kamera révén a szelfikamera nem foglal helyet az előlapon, a telefon gyorsulásmérője ráadásul érzékeli, ha szelfi közben kihull az eszköz a kezünkből, és azonnal behúzza a kameramodult.

Az LG WING három hátsó kamerát kapott — egy 64 megapixeles ultranagy felbontásút, egy 12 megapixeles ultranagylátószögűt, valamint egy 13 megapixeles nagylátószögűt. Elforgatott üzemmódban egyszerre készíthetünk felvételt a 32 megapixeles előlapi, és az egyik hátlapi kamerával, az eredményt pedig egy, vagy akár két külön fájlba is menthetjük 1:1 vagy 16:9 képarányban.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Nyomkövető kiegészítő az okostelefonhoz

Minden jel arra utal, hogy az Apple heteken belül hivatalosan is bemutathatja a következő kiegészítőjét, az okostelefonhoz állítólag kétféle méretben vagy kialakításban érkező AirTags kütyüvel elveszített tárgyak lesznek megtalálhatók. Az ötlet nem új, vannak már ilyen termékek a piacon, azonban az Apple megoldása integrálva lesz a okostelefonjaival, így a rivális megoldásoknál kényelmesebb használatot biztosíthat. Például kulcscsomók lesznek vele könnyen előkeríthetőek.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.