Száz eurónál kezdődik a finn mobilgyártó új okostelefonja

Android 10 Go rendszert futtat a belépőkategóriás Nokia 1.4 okostelefon.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 04. 9:44
null
A kép illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bemutatta az idei várhatóan legolcsóbb okostelefonját a HMD Global, a Nokia 1.4 ajánlott kezdőára száz euró, avagy 35 ezer forint. Memória és háttértár tekintetében három modell lesz belőle, a fenti összeg a legolcsóbb 1+16 GB konfigurációra vonatkozik, de ismeretlen felárakért 2+32 GB és 3+64 GB verziókban is kapható lesz a készülék. Sejthetően aki jót akar magának, annak érdemes tartózkodnia a legolcsóbb variáns beszerzésétől – olvasható az Origo cikkében.

A kép illusztráció
Fotó: PEXELS

A két drágább verziójában viszont korrektnek bizonyulhat az alap mobilozási műveletekre: 6,52 hüvelykes és 1600×720 pixeles érintőkijelzőt kapott, a szelfikamerája 5 MP-es, a hátlapján pedig 8 MP-es fő szenzor és 2 MP-es makrókamera található.

Az Android 10 Go rendszerű Nokia 1.4 meghajtásáról a négymagos processzorú Qualcomm Snapdragon 215 rendszerlapka gondoskodik, a képernyőzárának feloldása hátlapi ujjlenyomat-olvasóval is abszolválható, a nem cserélhető akkuja pedig 4000 mAh kapacitású, de sajnos csak 5W teljesítménnyel tölthető.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

4G hálózatot készül a Holdra telepíteni a Nokia

A NASA komoly összeget fizet a Nokiának azért, hogy az LTE-hálózatot építsen ki a Hold felszínén. A Holddal kapcsolatos tervezett missziói keretében úgy 370 millió amerikai dollárt költ el külső partnerekkel létrejött megállapodások keretében különféle projektekre a NASA. Ebből most 14,1 millió dollárt kapott meg a Nokia azért, hogy megvalósítsa az évek óta dédelgetett terveit, vagyis, hogy 4G-hálózatot építsen ki a Hold felszínén.

A szakemberek azt várják, hogy az új LTE-hálózat segítségével nagyobb távolságokban is működik majd a kommunikáció a Hold felszínén, illetve megbízhatóbb és gyorsabb lesz az új a jelenlegi rendszernél. 5G-ben állítólag azért nem gondolkodnak, mert a 4G-hez sokkal kisebb infrastruktúra is elég, nagyobb távolságokat fed le, és kellően gyors.

Nem mellesleg egy ilyen hálózat sokat segítene az űrhajók, a leszállóegységek, az űrhajósok és a roverek, sőt, a kiépítendő bázis közötti hatékonyabb kommunikációban. A Nokia elsőként a meglévő technológia elemzésével és annak feljavításával kezd, de sokan óvatosan kezelik az ígéreteket, mert már a 2019-es célokat sem tudta megvalósítani a vállalat, és egy, a projektben résztvevő partnere azóta csődbe is ment.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.