Száz millió dolláros alapból részesülnek a videós tartalomgyártók

Egy 100 millió dolláros alapot hoz létre a YouTube videómegosztó portál, amelyből a Shorts funkcióra koncentráló tartalomgyártóknak adna pénzt – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 05. 14. 8:27
null
Dőlhet a pénz a nézett videókat készítő influenszerekhez Forrás: Flickr.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A YouTube a héten jelentette be azt az újabb, 100 millió dolláros alapot, amelyből azokat a tartalomgyártókat fizetné, akik felkapott videókat készítenek a rövid klipekre koncentráló Shorts részlegre. A Shorts funkció egyike azon megoldásoknak, amelyekkel még több influenszert kötne a platformjához a YouTube.

A 100 millió dolláros alapot a következő hónapokban indítják el, és idén, valamint 2022-ben fizetik ki a pénzt a tartalomgyártóknak.

A platformok egyre nagyobb harcot vívnak egymással azért, hogy bevonzzák a fiatal tartalomgyártókat, akik nagy követőtáborokat próbálnak építeni általában vicces jelenetekkel vagy táncolással. A TikTok sikerét az Instagram Reels, a Snapchat Spotlight és a YouTube Shorts is igyekszik másolni.

A YouTube azt tervezi, hogy a Shorts platformra dolgozók ezreit fizeti majd minden hónapban, feltéve, hogy elég sokan nézik a műveiket. Hamarosan pedig a reklámokat is elkezdik tesztelni a Shorts részlegen.

Mivel a rövidke videóklipekre építő piac egyre zsúfoltabb, a platformok egyre nagyobb pénzalapokkal igyekeznek elcsábítani az influenszereket és követőiket.

Dőlhet a pénz a nézett videókat készítő influenszerekhez
Fotó: Flickr.com

A TikTok csak Amerikában 1 milliárd dolláros alappal gazdálkodik ilyen célra, mindössze 3 éves időtartam alatt. A Snap pedig napi 1 millió dollárt oszt szét a felhasználói között a top tartalmakért.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Megkezdte az újfajta kommentelés tesztelését a videómegosztó

Újabb trükköt lesne el más tartalommegosztó szolgáltatásoktól a YouTube, szűk körben megkezdte a videók bizonyos időpontjaihoz hozzácsatolható kommentek tesztelését. A megoldással a többség már találkozhatott, például a Soundcloud zenemegosztó régóta kínál ilyen lehetőséget: a dalok hallgatása közben elolvasható, hogy az éppen szóló részhez milyen népszerű kommentárokat fűztek mások. A funkció önmagában a YouTube esetében is hasznosnak tűnik, de jó kérdés, hogy ténylegesen mennyire működhet, hiszen a több száz vagy ezer kommentet begyűjtő videóknál kihívást jelenthet a valamilyen oknál fogva érdekes hozzászólások automatikus módszerekkel történő kiemelése.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.