Szinte lehetetlen az új tech termékekből és konzolokból szerezni

Teljesen kimerültek a PlayStation 5 készletei, de új AMD professzort, GeForce vagy Radeon videokártyát is szinte lehetetlen szerezni.

Forrás: origo.hu2020. 11. 26. 14:40
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fekete péntek, a cyber hétfő és úgy általánosságban az ünnepi szezon sok vásárló számára jó alkalom lehetett volna arra, hogy beszerezzen egy új, trendi tech terméket, főleg akkor, ha ezt játékra használná. Nagyon felkapott most a Sony PlayStation 5, a Microsoft Xbox Series X és S, az AMD Ryzen 5000-es processzorok, a GeForce RTX 30-as és a Radeon RX 6800-as szériás videokártyák.

A gond csak az, hogy ezeknek folyamatos probléma van a készleteivel, a kereslet folyamatosan meghaladja a kínálatot. Így jellemzően az aukciós oldalakon találkozni csak effajta termékekkel, ám az eladásra kínált darabokon a nyerészkedők akarnak keresni, így nem ritkán dupla és tripla áron adják azokat.

Fotó: Pexels

Így összességében szinte lehetetlen szerezni az effajta tech termékekből, és folyamatosak a közlemények a nagy gyártók részéről, amelyek alapján a helyzet hónapokig változatlan marad. Ezt igazolja a Sony Interactive Entertainment ügyvezetője, Jim Ryan is.

Ryan szerint a PlayStation 5-ből az utolsó darab is elfogyott. Ő maga az elmúlt egy évet a figyelem és a kereslet felkorbácsolásával töltötte, most pedig nem győznek gondoskodni arról, hogy fokozzák a gyártást, mert nem bírnak a kereslettel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.