Természetesen, drága az okos arcmaszk

Mobilappban nyújt érdekes statisztikákat a viselője számára – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 11. 11:54
null
Első ránézésre nem tartogat túl nagy meglepetést a maszk Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21. században még a leghétköznapibb tárgyakból is kötelező okos verziót készíteni, így valószínűleg kevesek meglepetésére mostanra az arcmaszkokat is elérte a trend. Az AirPop nevű gyártó Active+ Smart Mask terméke az egyik első fecske, a benne elhelyezett elektronika statisztikákat szolgáltat a maszkviselős időpontjairól és időtartamától, monitorozza a légzést és a levegőminőséget, továbbá szól a maszk cserélhető szűrőjének elpiszkolódásáról. Az adatai és értesítései mobilappban követhetőek.

Első ránézésre nem tartogat túl nagy meglepetést a maszk
Fotó: YouTube

A maszk elektronikája olyan fél éven keresztül marad működőképes egy cserélhető gombelemről, a légszűrője pedig nagyjából 80 óránként válik csere éretté. A január közepén piacra kerülő maszk négy filterrel együtt 150 dollárba (nettó 44 ezer forintba) kerül majd, a négy darab új filtert tartalmazó szűrőcsomagjáért pedig 25 dollárt (7400 forintot) kell majd kiadniuk a vevőknek.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A maszkdivat szakértőjévé vált a tatabányai varrónő

A mindennapok igazolják: egy ideig még tartós marad a maszkhordás, tavasz óta azonban a védekezésre alkalmas eszköz divatcikké formálódott. A KEMMA egy igazi szakértőt kérdezett Szabóné Marosvári Judit varrónő személyében az eddigi és az aktuális maszktrendekről.

A Judit Babaruha Varroda vezetőjével, Szabóné Marosvári Judittal korábban áprilisban, a vírus első hulláma alatt beszélgetett a lap szerkesztősége. A varrónő keze által azóta több ezer maszk készült el – immár a maszkdivat szakértőjeként kereste fel fel újra a KEMMA, hogy közönségkedvenc szabásformákról, mintákról és színekről kérdezzük.

Én kétfélét varrok: a sima háromrétegűt, amelynek a belsején van egy pici zseb, így további szűrőkkel bővíthető; valamint a 3D-s fazont, amely kialakítása révén jobban felveszi az orr formáját, a szem alatt jobban ki van kerekítve. A szemüveg így nem párásodik, és az orrnak és a szájnak is több hely van benne. Persze van a sokak által ismert három hajtással készülő, harmonikaszerű maszk is, illetve a csőrös fazonú – mesélt a varrónő a szabásminták sokszínűségéről. Hozzátette: a maszkhordás kezdetei óta többféle méretet is megkülönböztethetünk.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.