Tesztelték a vírusirtókat: max pontszámot kapott ez a gyártó

A legjobb eredményt érte el a független vizsgálatok tesztjein.

Forrás: MW2020. 11. 20. 14:28
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A G Data Internet Security két független tesztintézet vizsgálatain maximálisan elérhető pontszámot és minősítést ért el.

Az AV-TEST huszonkét otthoni használatra szánt biztonsági megoldást vizsgált. Megnézték a programok nyújtotta védelmet, felhasználhatóságot és gyorsaságot.

Nulladik napi kártevőkkel, drive-by támadásokkal, weboldalakról és emailekből érkező kártevőkkel próbálták ki a termékeket.

A kutatók a fals pozitív eredményekre is kíváncsiak voltak, vagyis, hogy mennyire zavarja szükségtelenül a megoldás az emberek munkáját.

Mindhárom kategóriában maximális pontszámot kapott a német szoftver.

Fotó: Pexels

A G Data egyetlen gyártóként tudott 100 százalékos védelmet felmutatni mindhárom teszten: azon kevés megoldásszállítók egyike, amelyek terméke csekély fals pozitív eredményt produkált.

A Real-World Protection teszten, melyet az AV Comparatives végzett, ugyancsak tökéletes eredményt értek el.

A Malware Protection teszten 10 ezer 102 fenyegetettséggel szemben vizsgálták a teljesítményüket, az összeset kivédték, és így az ADVANCED+ tanúsítványt kapták meg.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Online vásárláskor is mindig jogunk van a reklamációhoz

Bár nem üzletben, nem személyesen vesszük, a vállalkozások nem zárhatják ki a fogyasztó jogát a reklamációhoz.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetség (FEOSZ) közleménye rámutat arra, hogy az egyik legnagyobb webáruháztól online vásárolt termék nyugtáján olvasható:

„Kérjük, hogy a kézhezvétel után rögtön ellenőrizze a csomag és a benne lévő termék sértetlenségét. Az átvételt követően nem áll módunkban reklamációt elfogadni.”

A FEOSZ szerintez a kijelentés tisztességtelen, és jogszabályokba ütközik.

Online vásárláskor is a tisztában kell lennie a fogyasztónak, hogy kitől vásárol. A webáruháznév mögött mindig kell lennie konkrét cégnek, pontos székhelycímmel, telefonszámmal, adószámmal. Ha ilyet nem találnak, akkor arról a weboldalról jobb nem vásárolni – tanácsolja a FEOSZ.

Internetes vásárláskor speciális többletjogok illetik meg a vásárlót. Például, ha meggondolta magát a vásárló, a szerződéstől hibátlan termék esetében is indokolás nélkül elállhat a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.