Többszörös áron árulnak egy még be sem mutatott videokártyát

Egy fehérorosz online piactéren, 1000 dolláros áron bukkant fel a még be sem mutatott videokártya – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 24. 16:34
null
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentések szerint egy nyerészkedő vagy frusztrált kriptobányász már a hivatalos bemutató előtt beszerzett három NVIDIA GeForce RTX 3060 videokártyát, majd ezeket fel is rakta egy fehérorosz online piactérre, eladásra.

A kártyákról fotókat is mellékelt, még a vonalkódok is láthatóak a Gigabyte GeForce RTX 3060 Eagle OC-k dobozain. Így még könnyen bajba kerülhet az a lánc, amelyen keresztül eladásra jutottak a termékek. Ezek darabjáért állítólag 1080 dollárnak megfelelő összeget kért az illető.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

A dologgal több probléma is van: a GeForce RTX 3060 hivatalosan csak február 25-én mutatkozik be, tehát már a bemutató előtt eladásra kínálták. A másik tény, amin sokan felháborodtak, hogy a 329 dolláros kártyát több mint 1000 dollárért árulták. A nyerészkedők bevett módszere ez, videokártyák és konzolok terén is.

Feltehetően az illető valóban bányász, és azért kínálta eladásra a kártyákat, mert a leírás szerint egyet kibontott, és megvizsgált. Mivel az NVIDIA korlátozta az RTX 3060 bányászképességeit, a bányászok számára nem lesz túl hasznos ez a modell. Így akik idő előtt hozzájutottak ilyen kártyához, hamarosan óriási összegekért akarnak majd túladni azokon, és ilyen formában is nyereséget termelni. Ebből még nagy botrány lehet, főleg, ha alapból készlethiánnyal nyit az NVIDIA.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.