Beköszönthet az asztali számítógépek reneszánsza

Naponta már közel egymillió asztali és hordozható PC talál gazdára – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 27. 19:44
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb érdekes információkkal rukkolt elő az IDC piackutató vállalat, meglátása szerint az elsősorban a koronavírus-járvány által tavaly felpörgetett számítógépek piacának idén 18,1 százalékkal bővülhet, összesen 357 millió asztali és hordozható PC kelhet el a 2021-es évben.

Az elemzők szerint a nagy növekedést elsősorban a fogyasztói piac új számítógépek iránti igénye hajthatja, az otthonról tanulás és a távmunka miatt továbbra is óriási az érdeklődés a modern és jól használható PC-k iránt. Emellett persze az üzleti ügyfelek és az oktatási intézmények is átlag feletti mennyiségű számítógéphez kívánnak hozzájutni.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az IDC talán legérdekesebb meglátása, hogy a jelenleg tartó chiphiány elhozhatja az asztali PC-k reneszánszát. A fogyasztók java érthető okokból már nagyon régóta a laptopokat preferálja, azonban a félvezetőhiány okozta termelési nehézségek olyan termékhiányt és áremelkedést okozhatnak a piacon, amelyek láttán sokan hajlandóak lehetnek mégis inkább asztali gépet választani. Jelenleg nem a processzorhoz és társaihoz hasonló „komoly„ komponensek hiánya okozza a gyártási limitációkat, hanem filléres apróságokból nincs elég, például a kijelzővezérlő áramkörök, a hangchipek, a szenzorok, a feszültségszabályzó modulok hátráltatják a gyártást.

Végül az IDC szerint a számítógépes játékokkal való szórakozás iránti megújult érdeklődés is sokat segíthet az asztali PC-k idei eladásain.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.