Ügyes funkciót kapott az androidos Chrome

Jó eséllyel sokak számára hasznos funkciót hozott az androidos Google Chrome 89, mostantól kezdve a linkekre hosszan koppintva bejövő menüből előnézhetőek a weblapok egy lebegő felületen. Normál esetben a linkekre rákoppintva kétféle dolog történhet: vagy az éppen nézett lap helyére töltődik be az új oldal, vagy egy új fülön nyílik meg.

Forrás: origo.hu2021. 03. 13. 10:57
null
Az új funkciót mindenki élvezheti Forrás: origo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó eséllyel sokak számára hasznos funkciót hozott az androidos Google Chrome 89, mostantól kezdve a linkekre hosszan koppintva bejövő menüből előnézhetőek a weblapok egy lebegő felületen. Normál esetben a linkekre rákoppintva kétféle dolog történhet: vagy az éppen nézett lap helyére töltődik be az új oldal, vagy egy új fülön nyílik meg – olvasható az Origón.

Az új funkciót mindenki élvezheti
Fotó: origo.hu

Ezekkel a lehetőségekkel kényelmi okból nem mindenki van megelégedve. Amennyiben az érintettek a linkre való szimpla rákoppintás helyett az [Oldal előnézete] funkciót használják, akkor az új weblap egy lebegő jellegű felületen fog megjelenni az éppen nézett weboldal felett. Az előnézeti felület a jobb felső sarokban lévő [X] gombbal könnyedén bezárható.

A fejlesztésnek köszönhetően úgy olvashatóak át például a hírportálok érdekesnek ítélt anyagai, hogy nem kell közben fülekkel babrálni, vagy nyomogatni a telefonon a „vissza” gombot.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Gyakrabban érkezik majd a népszerű böngésző új verziója

Még idén átáll a négyhetes kiadási ciklusra a Chrome.

A Mozilla példáját követve a Google is felgyorsítja a böngészőjének kiadását, tájékoztatása szerint az idei harmadik negyedévtől kezdve hat helyett négyhetente érkezik majd újabb főverzió a Chrome-ból. A magyarázat szerint ennek oka, hogy a kiadási és tesztelési folyamat optimalizálása lehetővé teszi a frissítések sűrűbb kiadását, így gyorsabban eljuthatnak az új funkciók és a javítások a felhasználókhoz.

Az átlagos felhasználók számára a gyakrabb kiadás elméletileg jó dolog, azonban a rengeteg számítógépet menedzselő vállalatok rendszergazdái valószínűleg nem örülnek a pluszmunkának.

Emiatt számukra elérhető lesz egy különleges kiadás a Chrome-ból: az Extended Stable csupán annyiban tér el a normál verziótól, hogy négy helyett nyolchetente frissül majd a legújabb főverzióra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.