Új videoszerkesztőt kapott iOS-en a Google Fotók

Nem tudni, hogy Androidra mikor jön a fejlettebb felület.

Forrás: origo.hu2020. 09. 07. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google Fotókat iPhone és iPad eszközökön használók mostanra jó eséllyel megkapták az alkalmazás legújabb frissítését, és érdemes lehet ránézniük, ha nem teljesen nyers formában szeretnék megosztani a mobilos videóikat az interneten.

Az iOS-es mobilapp teljesen új videoszerkesztőt kapott, ez a videók lejátszásakor a Szerkesztés gombra kattintva hozható be. A sokrétű manuális színkorrekció mellett lehetőséget ad a videók filterekkel való felturbózására, a képük automatikus javítására, a képstabilizációra, a kezdőpontjuk és a végpontjuk beállítására, továbbá a kívánt képarányra nyírásukra.

A legutóbbinak köszönhetően például egy 16:9 képarányú videóból könnyen 4:3 vagy 3:2 arányút lehet varázsolni, manuális finomhangolási lehetőséggel.

A Google Fotók androidos változatának videoszerkesztő felületén továbbra is csak a kezdőpont és végpont megadására, a képstabilizációra, a képkocka kimentésére, továbbá a kép forgatására van lehetőség. Nem világos, hogy az iOS app újításai mikor válnak elérhetővé benne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.