Újabb EU-s versenyügyi vizsgálat elé néz az Apple

A vállalat most épp az Apple Music miatt kerülhet bajba.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 01. 17:45
null
APPLE MUSIC Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság versenyjogért felelős biztosa pénteken bejelentette, hogy az előzetes vizsgálatok alapján az Apple versenyellenes módon viselkedhet a havidíjas zeneszolgáltatások piacán. A Spotify által 2019-ben kezdeményezett eljárás eddigi megállapításai szerint a cég túlságosan nagy jutalékot kér az Apple Music riválisaitól a mobileszközein keresztül kötött előfizetéseik díjából, továbbá megtiltotta számukra az alternatív előfizetési lehetőségeik reklámozását – olvasható az Origo cikkében.

A vállalat most épp az Apple Music miatt kerülhet bajba.
Fotó: PIXABAY

Margrethe Vestager szerint az Apple üzleti praktikái illegálisan korlátozhatják az Európai Unióban a piaci versenyt, gátolhatják a rivális cégek sikerét, így végső soron magukat a fogyasztókat károsíthatják meg. A következő lépésben az illetékesek áttárgyalják az Apple ügyvédeivel a vizsgálat megállapításait, a folyamat végén pedig eldől, hogy formális versenyhatósági eljárást indítanak-e a vállalat ellen.

Amennyiben ez megtörténik, az Apple pedig ténylegesen bűnösnek bizonyul, akkor kénytelen lesz megváltoztatni a nehezményezett üzleti praktikáit, továbbá az éves bevételének akár 10 százalékát kitevő büntetésre számíthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.