Újabb nyomtatási gondokkal küzd a Windows 10

„Kék halál” helyett most épp különféle formázási hibák bosszanthatják a felhasználókat.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 21. 10:24
null
Pillanatok alatt települhet majd a Windows 10 tavaszi főverziója. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási bosszúságot okozott egyes felhasználók számára a márciusi hibajavító kedden a Windows 10-hez kiadott frissítés, a telepítését követően a nyomtatás gombra kattintva „Kék halál” képernyőt kaptak. A problémát a héten kiadott újabb, manuálisan telepítendő frissítéssel megoldotta a Microsoft – olvasható az Origo cikkében.

Sajnálatos módon a cég szerint ezzel nincs vége a nyomtatással kapcsolatos malőröknek, értesülései szerint a márciusi összegző frissítés egyéb jellegű gondokat is okozhat. Az ismert hibák közé tartozik az üres lapok és címkék printelése, a szövegek formázásával és pozicionálásával kapcsolatos furcsaságok, továbbá képek esetén hiányosak lehetnek a színek, esetleg az egész kép helyét egyetlen színnel tölthetik ki a nyomtatók.

„Kék halál” helyett most épp különféle formázási hibák bosszanthatják a Windows 10 felhasználókat
Fotó: PIXABAY

A Microsoft már dolgozik a legújabb problémák soron kívüli megoldásán, a remények szerint a következő napokban elérhetővé válhat a bugokat megoldó foltozás.

Frissítés: elérhetővé vált egy újabb kézzel telepíthető javítás a Windows Update szolgáltatásban, ami elméletileg megoldja a képek nyomtatásával kapcsolatos hibákat. Ez a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részének Windows Update lapján installálható.

Baj van a Windows 10 márciusi frissítésével!

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy egyes Windows 10 felhasználók a nyomtatás gombra kattintva „Kék Halál” képernyőt kapnak. Felhasználói visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy nem sikerültek tökéletesre a Microsoft 2021. márciusi hibajavításai, a Windows 10 legutolsó három főverzióját használók „Kék Halál” képernyőkről kezdtek panaszkodni a telepítése után. A probléma akkor jön elő, mikor rákattintanak a nyomtatás gombra, a printelés megkezdése helyett bejön az említett hibaképernyő, miszerint valami gond van a „win32kfull.sys” rendszerállománnyal – olvasható az Origo cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.