Váltságdíjat kellet fizetnie adataiért egy fitneszcégnek

Létfontosságú adatokat ejtettek foglyul a hackerek, melyek nélkül nem volt képes működni a cég.

Forrás: theverge.com2020. 08. 04. 18:45
null
Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Garmin fitnesz-márkát 10 millió dolláros váltságdíj kifizetésére kényszerítették azután az őket ért kibertámadás-sorozat után, mely több termékét és szolgáltatását elérhetetlenné tette a múlt hónapban – számolt be a Sky News. A kifizetés Arete IR nevû ransomware tárgyalóplatformon keresztül történt annak érdekében, hogy Garmin visszakapja a kibertámadás eredményeként túszul ejtett adatokat.

Maga a támadás július 23-án kezdődött, és a Garmin termékeit, alkalmazásait, weboldalát és még telefonos központjait is több napra offline módba száműzte. A Garmin csak július 27-én tehette közzé a hírt, miszerint kibertámadások áldozatává váltak, mivel ekkor kezdtek visszatérni az online térbe. Nyilatkozatukban nem tisztázták, hogy váltságdíjat kifizették-e a zsarolóknak. Megjegyezték, hogy a támadók semmilyen ügyféladathoz nem tudtak hozzáférni, így azok biztonságban vannak.

Az eset további részletei ide kattintva érhetők el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.