Végleges nevet kapott a tavaszi Windows 10

Májusban fog általánosan elérhetővé válni a rendszer – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 29. 19:48
windows
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb régóta ért bejelentést tett a számítógépes operációs rendszerének idén tavaszi főverziója kapcsán a Microsoft, az eddig csak 21H1-es verzióként emlegetett szoftver végleges neve vélhetően kevesek őszinte meglepetésére a Windows 10 May 2021 Update lett.

A Microsoft megkezdte a főverzió kiadás előtti végleges tesztelését, már az Insider nyilvános tesztelői program Release Preview kiadási csatornájában lévők is telepíthetik azt, az első stabil változata előreláthatóan a 19043.928-as buildszámú verzió lesz.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Konkrét kiadási dátumot nem árult el a vállalat, azonban a buildszámból ítélve papíron a következő hibajavító kedden, azaz május 11-én válhat általánosan elérhetővé, onnantól kezdve indulhat a hullámokban történő elérhetővé tétele.

A Windows 10 May 2021 Update nem jelentős frissítés, csak egy kisebb szervizcsomag, az éppen legújabb Windows 10-et futtatóknak elég lesz egy kis javítást telepíteniük az átálláskor. A Microsoft már jó ideje az idén ősszel érkező utódjának fejlesztésére fókuszál, amely többek közt a Sun Valley kódnévre keresztelt, modernizált felhasználói felületet is hozza majd.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Javította a Windows 10 fura hibáját a Microsoft

Idén januárban egészen meghökkentő hibára derült fény a Windows 10-ben, egy speciális mappamegnyitási parancs kiadásával tönkretehetőnek bizonyultak az NTFS fájlrendszert használó rendszermeghajtók. A parancs lefutását követően a számítógép következő újraindításakor a lemezellenőrző program hosszas javítgatásba kezdett: jobb esetben képes volt helyrehozni a hiba okozta káoszt, rosszabb esetben viszont a Windows 10 teljes újratelepítésére lehetett szükség – olvasható az Origo cikkében.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.