Végre kiderült, melyik világ kedvenc okostelefonja

Az elemzők szerint a harmadik negyedév során is az Apple iPhone 11 fogyott a legjobban – közli az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 13. 13:50
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Canalys elemzőcég szerint az idei harmadik negyedév során a világ két kedvenc okostelefonja Apple iPhone volt. A top 10-be befér még öt Samsung és három Xiaomi mobil.

Egyik sem ért azonban a kedvenc, iPhone 11 közelébe, amely toronymagosan a legtöbb példányban eladott okostelefon, 3 hónap alatt 16 millió fogyott ebből. Az iPhone SE (2020)-ból 10 millió talált gazdára nagyjából. Az iPhone 11 zsinórban a negyedik negyedévben továbbra is a legkelendőbb.

Egy jó ideje már nem talál kihívóra az iPhone 11
Fotó: Pexels

A toplistán a Samsung Galaxy A21s, Galaxy A11 követik ezeket, a top 10-ben csak olcsó Galaxy A modell található, a legdrágább is csak a Galaxy A51. Hasonló a helyzet a Xiaominál, hiszen a Redmi Note 9 sem valami prémium. 5G-s mobil a top 10-be nem került.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

Megérkezett az új iPhone 12 – négyféle különböző változatban

Az amerikai óriásvállalat ezúttal is az Apple Parkból tartott online közvetítést, továbbra is közönség nélkül, a koronavírus-járvány miatt. A várakozásoknak megfelelően bemutatták az új iPhone-okat, rögtön négyféle különböző modellel, teljesen új kinézettel és 5G-támogatással.

Tim Cook vezérigazgató szerint a járvány megmutatta, hogy az otthonunk még fontosabb számunkra, hiszen az utóbbi időben sokan már otthonról dolgoztak. Az Apple ennek megfelelően tervezi az eszközeit, hogy az otthoni élet minden területét igyekezzen érdekesebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni.

Ennek keretein belül rögtön bemutatták az otthoni okoshangszóró, a HomePod új változatát, a Minit. A rendkívül stílusos kis gömböcöt egy különleges szövettel borították be, ami segíti a hangok terjedését, és habár egy kicsi eszközről van szó, a belsejét úgy tervezték meg, hogy a lehetőségekhez képest a legtisztábban szóljon, és még basszust is ki tudjon préselni magából. Mindezért pedig csak 99 dollárt kell fizetni.

Miután ezt letudták, Tim Cook következett a leginkább várt résszel: az iPhone-nal. Ahogy azt előre megjósolták iparági szakértők és belsős források, idén végre megérkezik az 5G-technológia az Apple telefonjaiba is, a már sokat emlegetett előnyökkel: még gyorsabb le- és feltöltési sebesség, alacsonyabb késleltetéssel.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.