Végrehajtotta az első tesztrepülését egy pilóta nélküli vadászgép

Végrehajtotta az első tesztrepülését kedden Ausztráliában egy pilóta nélküli harci gép, amelyet arra terveztek, hogy kötelékben repüljön a pilóták által irányított vadászgépekkel, és védelmet nyújtson nekik.

Forrás: MTI2021. 03. 02. 9:20
null
Forrás: defenseworld.net
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Loyal Wingman nevű pilóta nélküli harci gép első próbaútjáról a Boeing vállalat és az ausztrál királyi légierő (RAAF) tájékoztatott közös közleményében. A gépet Ausztrália déli részén tesztelték. A Boeing tesztpilótájának felügyelet alatt repült, aki a földi irányítóközpontból vezérelte a gépet.

Fotó: defenseworld.net

A Loyal Wingman ötven év óta az első olyan katonai repülőgép, amelyet Ausztráliában fejlesztettek és gyártottak. A Boeing ausztrál leányvállalata által fejlesztett pilóta nélküli gép alakjában leginkább vadászgépre emlékeztet, 11,6 méter hosszú, hatótávolsága pedig 3704 kilométer. A gép felszerelhető fegyverekkel, orrésze pedig cserélhető, hogy gyorsan át lehessen alakítani különféle feladatok végrehajtására.

A Loyal Wingman kötelékben repülve védőpajzsként szolgál a pilóták által vezetett, sokkal drágább vadászgépek számára, de felderítő feladatokat is végezhet. A pilóta nélküli gépet a vele kötelékben repülő harci gépről irányítják majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.