Világítás mellett zenél is az új mennyezeti lámpa

Cserébe felér egy mélyütéssel az ára, pedig még fényforrást sem lehet cserélni benne – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 15. 20:28
null
Zuma Lumisonic Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elegáns és funkcionális okoseszközzel rukkolt elő a brit Zuma startup, a Lumisonic nevű terméke egyben mennyezetbe süllyeszthető világítás és hangszóró. A tervezők szerint az ügyes megoldással csökkenthető a lakások általános kütyüterhelése, a lámpa 75 wattos beépített hangrendszere jó minőségű hanggal képes beteríteni a helyiségeket.

A termék installációja az efféle eszközök esetében megszokott módon történik, leszámítva az egyedi és szabadalmaztatott tartófüles rögzítési rendszerét, ami a lenti videón csodálható meg. Mobilokhoz és tabletekhez Wi-Fi és Bluetooth segítségével csatlakozik, specifikusan támogatja az Apple AirPlay 2-t és a Spotify Connectet.

Zuma Lumisonic
Fotó: YouTube

A hozzá járó iOS-es mobilappban a zenelejátszás paraméterei mellett a lámparész fényereje és színhőmérséklete is állítható, színes hangulatvilágításra nem képes a termék. További érdekesség, hogy az appjában digitális jóléti funkció is van, ez témák alapján vezérli a világítást és a lejátszott hangokat. Nem világos, hogy androidos alkalmazás készül-e a lámpához.

A Lumisonic LED-es lámparésze 6 wattot fogyaszt, 530 lumen a fényereje, a színhőmérséklete 3000-5000k tartományban állítható, 52 fokos szögben veti a fényt. Sajnos a fényforrása integrált, így amikor idővel elkerülhetetlenül meghibásodik, akkor a komplett lámpát cserélni kell. A termékoldalon nem tüntette fel a gyártó a várható élettartamot.

A Zuma prémium világítás megoldása sejthetően mélyütéssel felérő árcédulát kapott: darabjáért 375 fontot, olyan 155 ezer forintot kér a startup.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Hogyan válasszunk lámpát a fürdőszobába?

A legtöbb fürdőszoba nem rendelkezik akkora nyílászáróval, mint az otthonunk többi helyisége, ennélfogva különösen fontos itt a megfelelő világítás kialakítása – olvasható a Lakáskultúra magazin cikkében.

Biztonsági szempontok

A fürdőszoba párás, vizes helyiség, ezért itt több odafigyelést igényel a világítás megtervezése. Biztonsági okokból IP44 feletti védettséggel rendelkező lámpákat válasszunk, amelyek a kifröccsenő víz ellen is védettek.

Hangulatfények

A fürdő gyakran a relaxálás helye, ilyenkor bátran gondolkodhatunk fényerő-szabályozós LED-lámpákban. A zuhanykabinba építhető LED-ek esetében az IP54-es védettséggel rendelkező változatot ajánljuk.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.