Világrekord összegért ment el a Super Mario Bros

Gyári zsugorfóliában és tökéletes állapotban van a játék rendkívül ritka példánya.

Forrás: origo.hu2021. 04. 06. 12:42
null
Egy gyűjtő világrekord áron vásárolt magának egy kópiát a NES konzolra készült Super Mario Bros platformerből Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindenkinek ártott anyagilag az egy éve tartó koronavírus-járvány, a napokban egy tehetős és fanatikus gyűjtő arra ragadtatta magát, hogy világrekord áron vásárolt magának egy kópiát a NES konzolra készült Super Mario Bros platformerből. Az illető az előző 114 ezer dolláros csúcsot drámaian megdöntve 660 ezer dollárt, durván 203 millió forintot adott a Heritage Auctions árverésén a játékért.

Az aukcióra bocsátott kópiát két jellegzetesség emeli ki a tömegből: az állapota és a ritkasága. Az elkelt játék bontatlan gyári zsugorfóliás csomagolásban van, és általánosságban véve olyan állapotban, mintha nemrég szedték volna le a kereskedés polcáról. A pontot ettől függetlenül az tette fel az i-re, hogy az évek során a Nintendo hétféle csomagolással gyártotta a Super Mario Bros-t az Egyesült Államokban, ez a kópia pedig mind közül a legritkább, 1986 vége és 1987 eleje között rövid ideig használt variánsba került.

Egy gyűjtő világrekord áron vásárolt magának egy kópiát a NES konzolra készült Super Mario Bros platformerből
Fotó: Flickr

A szakértők elképzelhetőnek tartják, hogy nem létezik még egy bontatlan és kiváló állapotú példány belőle a világon.

Az anonimitásba burkolózott gazdája karácsonyi ajándéknak kapta annak idején, de 35 éven át csak különféle helyeken porosodott, mígnem nemrég újból felfedezte a létezését, ekkor már sejtve, hogy nagyon sokat érhet a gyűjtőknek. A vételi árból 500 ezer dollár, durván 154 millió forint üti a markát.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció

Tovább nőtt a viselhető eszközök népszerűsége

Sok cég számára okozott nehézségeket az elmúlt 1-1,5 év, de a mobilok, okosórák és vezeték nélküli fülhallgatók gyártói nem tartoznak ezek közé. A Canalys elemzőcég adatai szerint 2020-ban újra előrébb lépett a viselhető eszközök piaca, az okosórák és az okosaudioeszközök piacán pedig egyaránt az Apple a legmeghatározóbb.

Az elemzők szerint nagy volt az igény az ilyen termékekre tavaly is, az eladásait az Apple, a Samsung, a Xiaomi, de a Sony, a Fitbit és a Skullcandy is tudta növelni. Az audioeszközök piaca 20 százalékos növekedés mellett 432 millió eladott eszközt hozott tavaly, az okosórákból 10 százalékkal több, 185 millió fogyott. Az Apple éves szinten majdnem megduplázta az eladásait.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.