Visszatért egy régi funkció a legnagyobb közösségi oldalra

Mobilon és böngészőben is elérhető egy új fülön keresztül – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 04. 11:47
null
A „Legutóbbiak" nevű fülre váltva újra elérhető a kronológia sorrendű hírfolyam Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat évvel ezelőtt a Facebook kivezette a hírfolyamban a korábban alapértelmezett időrendi rendezést, miután végtelen bölcsességében úgy találta, hogy helyette inkább teljesen rejtélyes módon fogja összeállítani a bejegyzések listáját. Egy eldugott opción keresztül elméletileg sokáig vissza lehetett kapcsolni a bejegyzések időrendben való mutatását, azonban a gyakorlatban ez nyilvánvalóan nem működött jól, az aktiválása után sem volt megfelelő a posztok sorrendje.

A „Legutóbbiak” nevű fülre váltva újra elérhető az időrendi sorrendű hírfolyam
Fotó: PEXELS

Most a jelek szerint ténylegesen visszatért a kronológia sorrendű hírfolyam, a mobilappokban és a böngészős át kell váltani a „Legutóbbiak” névre keresztelt új fülre a megtekintéséhez. A hírek szerint az Apple iOS-es mobilappban valamiért heteket csúszhat az újdonság elérhetővé válása, de Androidon és a böngészőkben már aktívnak kell lennie.

Emellett a Facebook hamarosan lehetővé teszi majd annak a részleges szabályozását, hogy kik kommentelhetnek a bejegyzések alá.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Egyre inkább az online világában zajlik a mindennapi élet

Mi történik ma az interneten egy perc alatt? Még a járvány újbóli fellángolásának kezdetén vettek górcső alá egy átlagos szeptemberi napot. A részletekről, amelyek nagyrészt arról tanúskodnak, hogy a ma embere gyakorlatilag a világhálóra költözött a Heves megyei hírportál készített cikket.

Nagyon sok minden történhet egyetlen perc alatt: 2020-ban, a világot radikálisan megváltoztató járvány évében még jobban fellendül a netes forgalom, hiszen a mindennapi élet egyre több vonatkozásban – köztük a munka, oktatás, gazdaság, szórakozás – az online világba költözött.

Íme, egy szeptemberi átlagos perc történéseinek megoszlása a Visual Capitalist becslése alapján:

Mint a jól beazonosítható, jellegzetes logók melletti adatokból látható, egyetlen internetes perc alatt több mint 400 000 óra videót streamingelnek – azaz élőben közvetített videót néznek – a Netflixen, 500 órányit töltenek fel(!) a felhasználók a Youtube-ra, és közel 42 millió üzenetet osztanak meg a WhatsApp-on.

Ugyanezen internetes perc alatt az időszak másik két győztese is arat: több mint 6659 csomagot szállít le az Amazon, és statisztikai átlagban 208 333 ember vesz részt a Zoom-találkozókon.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.