Zuhanórepülésben van a világ egyik legjobb mobiljának értéke

Használtan féláron is megvehetőek a vadiúj széria tagjai az USA-ban – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 09. 17:15
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régóta nem titok, hogy a használt okostelefonok piacán kizárólag az Apple iPhone modellek tartják kifejezetten jól az értéküket, míg az androidos okostelefonok gyorsan és jelentősen veszítenek belőle. Ettől függetlenül is megdöbbenést okozott a használt mobilok adásával és vételével foglalkozó SellCell kutatása, amely alapján az idén január végén piacra került Samsung Galaxy S21 széria tagjainak értéke két hónap alatt megfeleződött, használtan az ajánlott fogyasztói áraik körülbelül feléért is elvihetőek.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A kutatás szerint a pontos modell függvényében a készülékek értékcsökkenése 45-57% tartományban mozog. Ez elsőre abszurdan magasnak tűnik, ám az árakat a kereslet és a kínálat határozza meg: a vevők szerint számukra nem érnek többet ezek a mobilok, így ekkora veszteséget kell lenyelniük az eladóknak, ha értékesíteni akarják azokat.

Kontextusként a SellCell szerint a tavalyi év végén piacra került iPhone 12 okostelefonok értékvesztése 18-34% tartományban mozog, ami már sokkal racionálisabb. Viszont érdekes kettősség figyelhető meg az adatokban: az 512 GB-os variánsaik kivételével az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max modellek 18-23% értékvesztést szenvedtek, míg minden másik modell esetében 30% felé kúszott az arány.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Máris megkapták az áprilisi biztonsági javításokat a csúcsmobilok

Bár a Google Pixel okostelefonjaira még nem érkeztek meg az áprilisi biztonsági javítások, kisebb meglepetésre a Samsung csúcsmodelljei közül több készülékre már március végén befutott ez a csomag.

Megkapta OTA frissítés formájában az áprilisi biztonsági javításokat például a Samsung Galaxy Z Fold 2, a teljes Galaxy S21 széria és a Galaxy Note 10 sorozat is.

A Galaxy S21 széria a szokásosnál most jóval nagyobb frissítést kapott. Az 1 GB-os csomag ugyanis a teljesítményt és a kamerákat is még tovább javította, többek között a portrémód is fejlődött, és már a fő kamerát is támogatja.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.