A németeknél mintha nem is lenne karantén

Az okoseszközöket forgalmazó Withings által készített felmérésből látszik, hogy leginkább a spanyoloknál, legkevésbé a németeknél esett vissza az aktivitás. Emellett az is kiderül, hogy a franciák jóval kevesebbet híztak a karantén idején, mint más nemzetek, ugyanakkor többet alszanak, mint általában.

Forrás: v4na2020. 04. 28. 9:00
Poland closes borders to foreigners in Frankfurt/Oder
Karantén ide, vagy oda, a német emberek aktívak Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 23-án, csütörtökön tette közzé az okoseszközöket forgalmazó Withings a készülékekről begyűjtött adatokat, melyekből kiderül, hogy a karantén miatt Európa-szerte kevesebbet mozogtak az emberek – írja a CNews. Az aktivitásmérők adatai alapján a franciák átlagos napi lépésszáma 27 százalékkal esett vissza, az olaszoknál ez az arány hasonló, ott 28 százalékkal mozogtak kevesebbet az emberek. A legnagyobb aktivitáscsökkenést a spanyoloknál tapasztalták, náluk 40 százalékkal esett vissza az aktivitás. A németeknél viszont mintha nem is lenne karantén, csupán 1 százalékkal csökkent az aktivitás.

A lépésszám mellett a testsúly gyarapodását is megfigyelték az erre alkalmas eszközökkel, így kiderült, hogy a franciák mérlege csupán 86 grammal mutat többet, mint a kijárási tilalom előtt. A többi országból begyűjtött adatok alapján meglehetősen mértékletesek a franciák. Kínában például átlagosan 250 g súlygyarapodás volt megfigyelhető eddig. A második helyen az olaszok állnak 195 grammal, majd a németek 189 grammal, őket követik az Egyesült Királyság lakosai 160 grammos, majd a spanyolok 117 grammos súlygyarapodással.

Az adatokból az is kiderül, hogy a karantén által okozott stressz nem csökkenti az alvás mennyiségét, épp ellenkezőleg, a franciák a karantén ideje alatt átlagosan 20 perccel többet alszanak éjszakánként.

Karantén ide, vagy oda, a német emberek aktívak
Fotó: Reuters

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.