Bójába kapaszkodva hánykolódott a nyílt tengeren két fiatal

Evezőlapátjukat lengetve próbálták felhívni magukra a figyelmet.

Forrás: MTI2020. 08. 14. 17:15
null
Clare megye, 2017. október 16. Tengerpart a középnyugat-írországi Clare megyében 2017. október 16-án, mielõtt az Opheliának elnevezett hurrikán eléri az ír szigetet. Az elõrejelzések szerint a vihar elõször Írország déli partjait éri el, majd áthalad Észak-Írország és Skócia felett, és másnap hajnalban hagyja el Nagy-Britanniát északkelet felé. A hatóságok riasztást adtak ki az érintett térségekben. (MTI/EPA/Aidan Crawley) Fotó: AIDAN CRAWLEY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viharos tengeren 15 órán át kapaszkodott egy bójába két fiatal ír nő, akit evezés közben sodort ki az erős szél a nyílt vízre egy védett öbölből.

Az RTE ír köztévé beszámolója szerint szerdán este jelentették a 17 és 21 éves unokatestvérek eltűnését, akik a Galway-öbölben hódoltak a deszkán evezés sportjának.

Nagyszabású tengeri és légi keresés indult a felkutatásukra, végül csütörtök hajnalban egy halász találta meg őket 27 kilométerre eltűnésük helyétől. A lányok egy homárcsapda helyét jelző bójába kapaszkodva vészelték át az éjszakát a nyílt tengeren a szakadó esőben és erős szélben. Evezőlapátjukat lengetve próbálták felhívni magukra a figyelmet.

A halász elmondta, hogy a lányok nagyon kimerültek voltak, de azért tudtak ülni, és egy kicsit beszélgetni is lehetett velük. Megmentőjük egy kis szigetre vitte őket, ahonnét helikopterrel szállították kórházba a bajba került fiatalokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.