Megsemmisítettek egy 5,7 millió forintos táskát Ausztráliában

Az ausztrál hatóságok megsemmisítettek egy 26 ezer ausztrál dolláros (5,7 millió forint) aligátorbőr női kézitáskát, mert nem volt rendben az engedélye – írta a BBC.

Forrás: MTI2020. 09. 04. 10:13
null
Pásztó, 2015. november 26. Feldolgozott krokodilbõr a Mátra Preparátor Stúdióban Pásztón 2015. november 26-án. A havonta átlagosan 40-50 preparátumot készítõ, zömében külföldi megrendelésre dolgozó vállalkozás Európa egyik legnagyobb preparátormûhelye. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Yves Saint-Laurent párizsi szalonjából származó luxuscikket a perthi határőrség foglalta le. Aligátorbőr-termékek bevihetők Ausztráliába, ha a vásárló beszerzi a hetvendolláros behozatali engedélyt. Az ausztrál környezetvédelmi miniszter azt mondta, „költséges emlékeztető” ez arra, hogy legyenek rendben a papírok.

Mivel a táskát vásárló nőnek nem volt pénze kifizetni az engedélyt, a táskát megsemmisítették, de eltekintettek a további büntetéstől. A vadállatok kereskedelmét szabályozó törvények megsértéséért maximálisan tíz év börtönt és 222 ezer dollárt lehet kiszabni.

Az Ausztráliába bevihető aligátortermékekre a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény (CITES) szigorú szabályai érvényesek. Susan Ley miniszter azt mondta, pontosan nyomon követik, mi érkezik és mi hagyja el az országot, „hogy az illegális vadkereskedelmet megállítsák és lehetetlenné tegyék”.

A kézitáska vásárlója megszerezte a CITES kiviteli engedélyét Franciaországból, de az ausztrál behozatali engedélyt nem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.