10 napos méregtelenítő kúra: fogyaszt és energiát ad

Ha intenzív, de hatékony méregtelenítést szeretne, ideális választás a 10 napos méregtelenítő kúra.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 04. 02. 17:32
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De mire figyeljünk, hogy a 10 napos méregtelenítő kúra sikeres legyen? Most megtudhatja! A legjobb, ha hétvégén kezdjük el – olvasható első tanácsként a diétaésfitnesz.hu cikkében.

MÉREGTELENÍTÉS OTTHON

A méregtelenítés szervezetünk természetes folyamata, azonban az élelmiszerekben található mesterséges adalékanyagok, színezékek és ízfokozók, a környezeti ártalmak, és a stresszes életmód fokozott terhelést jelent szervezetünk számára. Jó, ha időről időre, mi is segítünk májunknak és bélrendszerünknek a tisztulásban, erre való a méregtelenítés otthon. Ez olyan táplálékkiegészítők segítségével is elvégezhető, mint a ToxiClean, amivel kapcsolatban érdemes elolvasni a véleményeket.

Fotó: Pexels

FOLYADÉKPÓTLÁS

A folyadékpótlás nemcsak méregtelenítő kúra során fontos, azonban méregtelenítés idején kiemelt figyelmet kell fordítanunk rá. Naponta 2,5-3 liter folyadékra van szüksége szervezetünknek, amit tiszta, szénsavmentes ásványvízzel, frissen facsart, rostban gazdag gyümölcslevekkel, préselt, vitaminban , ásványi anyagokban bővelkedő zöldséglevekkel, antioxidáns tartalmú zöldteával és gyógyteákkal pótolhatunk a méregtelenítő kúra idején.

NEM EGYENLŐ AZ ÉHEZÉSSEL

A 10 napos méregtelenítő kúra alatt nem kell koplalnunk, de fontos, hogy megválogassuk, milyen étellel tápláljuk a szervezetünket. A húsfogyasztást mindenképp kerüljük el ebben az időszakban, a félkész és konzerv ételek pedig egyenesen tiltólistások, ugyanis rengeteg toxint és mesterséges adalékanyagot tartalmaznak, amelyek megakadályozhatják a hatékony méregtelenítést.

10 NAPOS MÉREGTELENÍTŐ KÚRA ÉTREND

A tisztítás ideje alatt válasszuk a friss, rostban gazdag alapanyagokat, a lúgos hatású zöld színű zöldségeket, mint amilyen az emésztésserkentő brokkoli, a vasban gazdag spenót , vagy a vízhajtó uborka. A gyümölcsök közül a természetes C-vitaminban bővelkedő grapefruit, a béltisztító alma tökéletes választás, és a szorulástól sem kell tartanunk.

A méregtelenítés alatt kerüljük a rejtett cukrokat: a gyümölcsjoghurtok, felvágottak, péksütemények és a szénsavas üdítők nagy mennyiségben tartalmazhatják. Helyettük a natúr, bélflóránkat támogató élőflórás joghurt, a rozsból, hajdina lisztből készült kenyerek és a frissen facsart gyümölcslevek mellett döntsünk.

Fontos, hogy a 10 napos méregtelenítés alatt naponta 5-6 alkalommal együnk kis adagokat. Az étkezéseket mindig nyugodt körülmények között történjenek. A tisztítás idején a húsfogyasztás mellőzése mellett a tejtermékek mennyiségét is csökkentsük, és a reggeli tejeskávéba natúr növényi tejet, mandulatejet öntsünk!

AJÁNLOTT A MÉREGTELENÍTÉS CITROMMAL?

Ugyan a citrom kúra, közismert nevén a Master Cleanse közkedvelt, a kúra alatt nem ehetünk, csak juharsziruppal és Cayenne-borssal ízesített limonádét szabad inni. Ez a fajta méregtelenítés nagyon megviseli a szervezetet. Gyengeség, szédülés jelentkezhet, és a tápanyaghiány miatt egy sor egészségügyi probléma.

Az eredeti cikk a méregtelenítő kúra alkalmazásáról elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.