10 romantikus hely Tatától Dobogókőig – nem csak Valentin-napra

A kemma.hu összegyűjtött 10 varázslatos és romantikus helyet Komárom-Esztergom megyéből, ahová érdemes ellátogatni Valentin-napon (is).

Forrás: kemma.hu - mediaworks2021. 02. 13. 19:21
null
Bokodi lebegő falu Forrás: Bodnár Boglárka / MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakunkon a Valentin-nap. Szokták mondani, hogy a szerelemnek semmi sem szabhat gátat, sajnos azonban most a vírushelyzet jócskán bekorlátozza a férfiakat abban, hogy hová vigyék, mivel lepjék meg kedvesüket a szerelmesek napján. Összegyűjtöttünk 10 romantikus helyet Komárom-Esztergom megyében, ahová, ha idén ellátogat szíve hölgyével, garantált lesz az öröm és a boldogság. Ha romantikus környezetben találkozunk választottunkkal, félig már talán nyert ügyünk is van. A többi pedig már rajtunk múlik – írja a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a kemma.hu

Tatai Angolpark

Ha romantika és szerelem, akkor sokaknak a festői környezetben fekvő tatai Angolpark jut eszükbe a Cseke-tó szomszédságában. Magyarország első angol típusú kertjét 1783-ban telepítették, északi felében találhatóak a romantikus műromok, ahol egy szerelmes fotó elkészítése igazi emléke tud lenni a Valentin-napnak. Az Angolparkot átszövő a hangulatos kis sétautakon eljuthatunk a Pálma Rendezvényházhoz is, ahol a nemrégiben nyílt kis fakuckóból mindenféle finomsággal elhalmozhatjuk párunkat.

Tatai Angolpark
Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

Bokodi lebegő falu

A mesterségesen kialakított Bokodi-tavon hosszú, fapallókból készült stégek vezetnek a cölöpökön álló színes horgászházakhoz. A mesebeli táj megyénk egyik legnépszerűbb ékszerdoboza, ami nem csak a horgászok paradicsoma, hanem a szerelmesek közkedvelt helye is. A kígyózó stégekkel és „lebegő” házakkal a háttérben igazán hangulatos képek készülhetnek.

Bokodi lebegő falu
Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Lombkorona-tanösvény

Sokan vagyunk úgy szerelmesen, hogy a gyomrunkban pillangók repkednek és az érzéstől a fellegekben járunk. Süttő és Tardos között a lombkorona-tanösvényen ezt a párok nem csak képletesen élhetik át, hanem valóban 11 méteres magasságban, a fák lombjai között romantikázhatnak. A tanösvényen kihelyezett tájékoztató táblák segítségével a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát is felfedezhetik séta közben.

Lombkorona-tanösvény
Fotó: Budapesti Erdőgazdasági Zrt.

Tatai Fényes Tanösvény

Tata egyik legcsodálatosabb természeti kincse a Fényes Tanösvény, amelynél ha keresnénk sem találnák alkalmasabb helyszínt egy romantikus sétára. A nyugodt séta közben, a vadregényes vidéket kémlelve az ember kétségkívül feltöltődik. A tiszta víz alól feltörő források buborékai legalább akkora intenzitással pezsegnek, mint amilyen nyüzsgő élet veszi körül őket. A harmónia az ösvény minden négyzetcentiméterét átjárta, ami a szerelmesekre is könnyen átragad.

Fényes Tanösvény
Fotó: Krupánszki Máté/kemma.hu

A Vitányvár

Ha a vadregényes túrát választanánk szerelmünk elkápráztatásához, akkor nem is lehet kérdés, hogy a megye legromantikusabb várromjához, Vitányvárhoz vezetne az utunk, amelyhez még szerelmi legenda is fűződik.

A Vitányvár
Fotó: YouTube

A teljes cikk, benne további öt romantikus úticéllal ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.