Tavaszi melegrekord dőlhet meg Franciaországban

Franciaországban már 38 egymást követő napon haladta meg szerdán a hőmérséklet a sokévi átlagot, amire a mérések kezdete óta csak egyszer, 2007 április–májusában volt példa.

Forrás: MTI2022. 05. 20. 20:24
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a szokatlan hőhullám legalább szombatig tart, az abszolút rekord megdőlése várható – közölte csütörtökön a francia meteorológiai szolgálat, a Météo-France.

A hőmérsékleteket az 1981 és 2010 közötti évek átlagához viszonyítják.

Szerdán, amikor az április 11-én kezdődött melegperiódus utolérte a 2007-es rekordot, több napi hőmérsékleti csúcs is megdőlt Franciaországi déli részén.

Május eleje óta átlagban három fokkal van melegebb az ilyenkor szokásosnál. A meteorológiai szolgálat nagyon valószínűnek tartja, hogy 2022 májusa melegebb lesz minden korábbinál, és megdől a 2011-es rekord, amikor a sokévi átlagnál 1,85 fokkal volt melegebb.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.