4 egészséges ital, melyek revitalizálnak futás után

Számos olyan egészséges ital áll a rendelkezésünkre, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk.

Forrás: videkize.hu2020. 10. 07. 17:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futás után fáradtak, szomjasak vagyunk. Ilyenkor számos olyan egészséges ital áll a rendelkezésünkre, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk.

Zöld tea

A zöld teában lévő antioxidánsok hatására csökkenthetőek a szívbetegségek és daganatos megbetegedések kockázatai. A benne található katechin vegyület pedig kutatások szerint csökkenti az izomsérüléseket, illetve felgyorsítja az izmok regenerálódását. A tea ráadásul tartalmaz koffeint, ami növeli a sebességet, állóképességet. Jótékony hatásai mellett ráaásul egyszerűen elkészíthető.

Meggylé

A meggylé szintén nagyon hasznos ital az edzés utáni regenerálódáshoz, ezt több kutató, brit és amerikai testnevelési egyetemek professzorai is vizsgálták. Megállapították, hogy azok a futók, akik maratonira készültek és a verseny előtti napon 30-40 dkg meggyet megettek, a verseny napján, majd két nappal később is kevésbé küzdöttek izomfáradtsággal, izomfájdalommal. A meggyben is sok az antioxidáns, ezért jó gyulladáscsökkentő. Érdemes tehát edzés után meginni egy pohár meggylevet. Túlzásba azért nem szabad vinni, egy csészében körülbelül 30 gramm cukor és 130 kalória van. A meggylé hátránya, hogy csak nyáron jutunk hozzá a friss gyümölcshöz.

Zöldséglevek

Azt talán senkinek nem kell bizonygatnunk, hogy a 100 százalékos zöldséglevek mennyire egészségesek, sok tápanyagot és vitamint tartalmaznak. Készen is kaphatóak, de mi magunk is elkészíthetjük. Utóbbi esetben ajánlatos paradicsomot is tenni a zöldséglevünkbe, ugyanis a benne található likopin erősíti az izmokat, védi az izmokat a sérüléstől. A zöldséglevek ideális edzés utáni italok, szénhidrátot és fehérjét is tartalmaznak.

Céklalé

A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, vitaminokban, ásványi anyagban, rostban gazdag. A céklában található nitrát fokozza a teljesítményt, segíti az izmok összehúzódását. Miután felfedezték a cékla jótékony hatását, nagyon sok kísérletet végeztek sportolókkal, triatlonistákkal, kerékpárosokkal, és bebizonyosodott az is, hogy akik rendszeresen ittak céklalevet, sokkal jobb teljesítményre voltak képesek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.