A bringássisak jelentősége gyerekeknél

Valóban nehéz feladat, amikor szeretnénk rábírni gyermekünket, hogy bringázás közben viseljen sisakot. Bár szülőként sokat tehetünk az ügyért, a legfontosabb tényező a kortárshatás – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 03. 16. 13:15
null
Érdemes arra figyelnünk, hogy idejében szoktassuk hozzá gyermekünket a sisakhoz Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok anyukának és apukának gyűlik meg a baja azzal, hogyan beszélje rá gyermekét a kerékpárossisakra. Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos tippet, de ne feledjük, könnyen elképzelhető, hogy próbálkozásunk csak többszöri nekifutásra lesz sikeres.

Minél hamarabb, annál jobb

Figyeljünk arra, hogy idejében szoktassuk hozzá gyermekünket a sisakhoz. A lurkók már a háromkerekűn is hordhatnak fejvédőt, hogy lássák, mit kell tenniük, mielőtt járgányra ülnek. Ha megtanulják, hogy sisakot kell húzniuk, mielőtt nyeregbe pattannak, egy életre beléjük vésődik a szokás.

Bízzuk rájuk a kiválasztást!

Nagyobb eséllyel szoktatjuk hozzá gyermekünket a fejvédőre, ha ők választhatják ki maguknak, milyet szeretnének. Előfordulhat, hogy drágább darabra vetnek szemet, de ne sajnáljuk rá a pénzt, mert egy megbízható termék súlyos sérülésektől is megóvhatja a csemetét!

Sok anyukának és apukának gyűlik meg a baja azzal, hogyan beszélje rá gyermekét a kerékpárossisakra
Fotó: PEXELS

Mi is hordjunk sisakot!

Jó példát mutatunk, ha mi is viselünk bukósisakot, így a gyerekek látják, hogy fontos a biztonságunk és az egészségünk.

Biztassuk a többieket is sisakhordásra!

Sokat tehetünk az ügyért, ha gyermekünk barátait is a fejvédő viselésére buzdítjuk, hiszen a kortárshatás az egyik, ha nem a leghatékonyabb módszer. Nyert ügyünk van, ha a szomszédságban vagy a környéken bicikliző családok tagjain is sisak van, de ha a mi gyermekünk az egyetlen, aki fejvédőt hord, már jóval nehezebb a dolgunk.

Beszéljünk gyermekünkkel!

Fontos megértetnünk velük, miért kell bringássisakot hordaniuk. Jó, ha tudják, hogy a bringájuk nem játék, hanem az első járművük, továbbá éreztessük velük, hogy szeretjük őket és nagyon fontosak nekünk! Arra is figyelmeztethetjük őket, hogy ha nem viselnek fejvédőt, a fejük könnyen megsérülhet, ami akár halálos kimenetelű is lehet.

Sokat tehetünk az ügyért, ha gyermekünk barátait is a fejvédő viselésére buzdítjuk
Fotó: PEXELS

Tartsunk gyorstalpalót!

A tapasztalat azt mutatja, nem elég, ha a gyerek fejére kerékpárossisakot teszünk, el is kell magyaráznunk, miért van erre szükség. Mondjuk el nekik az alapvető biztonsági utasításokat, így pontosan megértik, hogy mi értelme van fejvédőt viselniük.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

A kerékpározás egészségmegőrző hatásai

Egyre többen vannak tisztában a kerékpározás és annak jótékony egészségügyi hatásainak kapcsolatával. Szerencsére mind népszerűbbé válik ez a sportág, akár hobbiból, akár profiként műveljék is.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.