A brokkoli jóval több annál, mint aminek gondoljuk

Mindenhonnan azt halljuk, hogy együnk több zöldséget. Igen ám, csakhogy néha ötletünk sincs, hogyan. Vegyük például a brokkolit! Tele van C-vitaminnal, rosttal, vassal, kiváló káliumforrás, csodálatos immunerősítő – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 02. 17:18
null
Zöld brokkolik áznak a lábasban Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ám amikor az elkészítéséről van szó, leginkább a krémleves és a rakott brokkoli jut eszünkbe. Legalábbis eddig így volt, most azonban összeszedtünk hat izgalmas ételt, amelyben fő alapanyag a brokkoli, és egyáltalán nem unalmas.

Brokkolis tészta: Hihetetlenül egyszerű elkészíteni! Csak daraboljuk fel a brokkolit kis virágokra, rottyantsuk össze tejszínnel, sajttal, esetleg más pirított zöldségekkel, és tálaljuk tésztával.

Lehet pizzafeltét: Pirítsuk meg egy kevés olajon a brokkolivirágokat, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a házi készítésű pizzánkra, mielőtt megsütjük.

Roppanós zöldségek hevernek a rongyon
Fotó: Pexels

Reszeljünk rá egy kis sajtot, hogy jól ráolvadjon a sütés során.

Készítsünk belőle muffint: Igen, muffint! A sós, brokkolis, sajtos muffin lesz az új kedvenc reggelink. De akár önmagában vagy a levesek mellé is fogyaszthatjuk.

Egészséges és tartalmas fogás, amely hosszabb időre eltelít.

Zöld brokkolik áznak a lábasban
Fotó: Pexels

Sült brokkoli: Pirítsuk meg olívaolajon, szórjuk meg ételízesítővel és reszeljünk rá fokhagymát. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Élvezzük frissen, ehetjük rizs, bulgur vagy köles mellé.

Panírozott brokkoli: Igen, csak panírozzuk be a szokott módon a kis virágokat, aztán tálaljuk tartármártással.

Könnyű délutáni snack, amelyet két étkezés között bátran nassolhatunk.

Brokkolis brownie: Készítsük el a brownie tésztáját a szokott módon, majd a brokkolipürét keverjük hozzá, és már mehet is a sütőbe. Ennyire egyszerű!

Az eredeti cikket ITT olvashatja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.