A forró pára titka: heti egy alkalom is csodákra képes

A különböző kultúrákban évszázadok óta használják a gőzt a test gyógyítására, méregtelenítésére. Köztudott, hogy a meleg felgyorsítja a vérkeringést, fokozza a verejtékezést, vagyis remekül megtisztítja a szervezetet.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 03. 18. 17:14
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forró pára valóságos csodákat tesz az arcbőrrel. Megnyitja és mélyen tisztítja a pórusokat, megkönnyíti a faggyú kiürülését, és feszesíti a bőrt, csökkenti a gyulladásokat. De nemcsak az érzékeny bőrűeknek ajánlott, hiszen bármely bőr sokkal frissebb, üdébb lesz, javul a tónusa a kezelés után. Ráadásul az arcgőzölés fellazítja az elhalt sejteket is. Ha csak heti egyszer fél órát szász erre, fillérekből tarthatod fiatalon az arcodat – olvasható a Diéta és Fitnesz oldal cikkében.

Mielőtt nekikezdenénk…

A forró gőz előtt jót tesz a bőrnek, ha először egy egyszerű keverékkel ledörzsöljük róla az elhalt hámsejteket. Tegyünk egy tálba egy marék sót, és négy evőkanál tejet. Keverjük össze az alapanyagokat, és alaposan masszírozzuk át vele az arcunkat. A só szemcséi leradírozzák a felesleges réteget, a tej pedig ápolja, és bársonyos tapintásúvá teszi a bőrt.

Bújjunk a törölköző alá!

Tegyünk fel forrni lábosban körülbelül fél liter vizet, készítsünk elő egy nagy törölközőt és a bőrtípusunknak megfelelő gyógynövényeket, esetleg illóolajokat. Ha felforrt a víz, tegyük bele a száraz növényeket, vagy gyümölcshéjakat, aromaterápiás cseppeket. Ezután azonban már ne melegítsük tovább a főzetet, nehogy az értékes hatóanyagok elillanjanak. Hajoljunk a lábas fölé úgy, hogy közben a fejünkre borítjuk a törülközőt. Három menetben 3X3 percig gőzöljük így az arcot. A szemeket tartsuk lehunyva, és ne hajoljunk túl közel a vízhez. Az idő leteltével, hideg vízzel alaposan mossuk meg az arcunkat.

TIPP: A szakaszok közt csak fél perc szünetet tartsunk, hogy a tüdő átszellőzhessen, de az arc ne hűljön ki!

Az utolsó simítás

A gőzölés végén töröljük át a bőrt valamilyen alkoholmentes arcvízzel esetleg néhány csepp levendulaolajjal, hogy a pórusok összehúzódjanak. Ezután használjuk a kedvenc hidratáló krémünket!

Ha érdekli, mely bőrtípusokra milyen illóolajok használata ajánlott a forró pára alkalmazása során, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben azt javasoltuk, hogy gondoljon úgy a bőrére, mint egy szivacsra, amely fel akarja szívni azt a sok-sok jótékony hatóanyagot. Mutatjuk, mit s miért kell tenni. Bőrápolás: hat aranyszabály, amit mindig tartson észben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.