A Kéktúra télen is várja a vállalkozó kedvűeket

A teljesítménytúrákat továbbra is tiltják, de ez nem jelenti, hogy ne lehetne kihívásokat találni és teljesíteni. Az Országos Kéktúra ráadásul több szempontból még az instant köröknél is ideálisabb – olvasható a csupasport.hu cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 01. 15. 15:24
null
Kistolmács, 2011. január 23. Újonnan épült kilátótorony áll a Kistolmács határában húzódó szõlõhegyen. A beruházás egy nagyobb, 141 millió forint értékû, Vizek hátán, dombok ölén, bunkerek mélyén címet viselõ aktív turisztikai program része, ami 22 dél-zalai települést érint. A program részeként 7 helyszínen épült 12 méter magas és 4 szintes kilátótorony a Papp Simon-, illetve az Országos Kéktúra útvonalán, Bázakerettyétõl Szécsiszigetig. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány ugyan hónapokkal ezelőtt ellehetetlenítette a teljesítménytúrák szervezését és az azokon való részvételt, de azért akadnak kivételek. Az instant körtúrák remek alternatívát nyújtanak bárkinek, akinél „elvonási tünetek” jelentkeznek, és a legrégebbi magyar teljesítménytúra, a Kéktúra szakaszainak bejárását sem tiltja semmilyen rendelet.

A Kéktúra szakaszainak bejárását sem tiltja semmilyen rendelet.
Fotó: MTI/Varga György

Természetesen a szükséges óvintézkedéseket tartsuk be: egyedül vagy olyanokkal induljunk útnak, akikkel egy háztartásban élünk, a túrát úgy időzítsük, hogy reggel 5 óra előtt ne lépjünk ki az utcára otthonról, és aznap este 8 óráig érjünk haza, valamint legyen nálunk szájmaszk, amit szükség esetén vegyünk fel.

A Országos Kéktúra 1938-as megnyitásával a legrégebbi magyar túramozgalom,

és már számtalanszor írtunk róla oldalunkon. Az összesen 1168 kilométer hosszú, 27 szakaszból álló, az Írott-kőtől Hollóházáig vezető kék sávos útvonalon bárki elindulhat, mindössze egy „Országos Kéktúra-útvonalvázlat és -igazolófüzet” című kiadványt kell hozzá megvásárolnia. A teljesítés során ebben a hivatalos igazolófüzetben, a megfelelő helyre beütött bélyegzéssel és keltezéssel lehet igazolni az adott szakasz bejárását, a teljes útvonal teljesítését.

A Kéktúrázás előnye az instant körökkel szemben, hogy nem kell hozzá semmilyen online felületen regisztrálni, QR-kódot olvasni mobiltelefonunkról, csak kinézünk egy szimpatikus szakaszt, ami belefér a napba, és elindulunk, hogy teljesítsük. Határidővel sem kell törődnünk, a füzetbe akkor szerezzük meg a szükséges bélyegzőket, amikor nekünk kényelmes. A szokásos túrafelszerelésen túl fontos, hogy

legyen nálunk bélyegzőpárna, valamint tinta, a kihelyezett dobozokban ugyanis csak gumilenyomatokat találunk.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

A Kéktúra nem csak a teljesítményről szól

A Magyar Természetjáró Szövetség közzétette a nemrégiben rendezett Kéktúrázás napja eseményvideóját, amelyből kiderül, miért szerethető Magyarország leghosszabb túraútvonala – olvasható a csupasport.hu cikkében.

Tavaly ősszel, még a koronavírus-járvány második hullámának berobbanása előtt tartották a 2020-as Kéktúrázás napját. A szervezők a Kéktúra 1168 kilométer hosszú útvonalát 70 részre osztották fel, és mindegyiken túravezetőkkel kísérték az eseményre jelentkező embereket.

Az esemény kiváló hangulatban zajlott, erről tanúskodik a Magyar Természetjáró Szövetség videója is, amely az elmúlt hetekben készült el, és vált nyilvánossá.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.