A „Leginnovatívabb tejtermék” díját zsebelte be egy magyar cég

Megnyílt az arab térség vezető élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítása a Gulfood 2021; a február 21-25. között Dubajban zajló rendezvényen az Agrármarketing Centrum (AMC) 11 kiállító részvételével, 156 négyzetméteres standdal képviseli Magyarországot – írja az MTI közlése alapján az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 24. 16:15
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint fagyasztott zöldségek és gyümölcsök, müzlik, tejtermékek, méz, hús, fagyasztott péksütemények, növényi olajok és édesipari termékek termelői, gyártói alkotják a magyar cégek körét.

Dubajban a járványügyi helyzet kockázati tényezőit figyelembe véve,

Szigorú biztonsági intézkedésekkel nyitották meg a szakmai vásárt, az ötnapos rendezvényen mintegy 2500 cég mutatja be termékeit 85 országból.

A Gulfood egyik terme Fotó: YouTube

Az idei szakkiállításon az üzletfejlesztés mellett kiemelt figyelmet fordítanak a jövő élelmiszereire és az innovatív fejlesztésekre, valamint versenyeket is rendeznek. Példaként említették, hogy a Gulfood hivatalos innovációs versenyén tejmentes termékek kategóriában a magyar Fino-Food Kft. is díjat nyert,

A túróhelyettesítő termékükért a „leginnovatívabb tejtermék” elismeréssel jutalmazták a céget.

Kiemelték, a Gulfood nemcsak a folyamatosan növekvő emirátusi piacra, hanem az egész közel-keleti és ázsiai térségre is kijutási lehetőséget teremthet. Ezért az AMC célja, hogy minél több magyarországi élelmiszergyártó cég számára biztosítson exportfejlesztési lehetőséget a nemzetközi szakkiállításokon, ahol a hazai cégek bemutatkozhatnak az arab térség importőrei előtt.

Összeállítás a szakkiállítás egy napjáról:

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Mindenki kedvence: túró rudi házilag + videó

Kinél lapul a hűtőben mindig néhány Túró Rudi? Akkor nekik érdemes kipróbálniuk a házilag készített verziót is! Egyszerűbb, mint gondolná, az íze pedig ugyanolyan finom, sőt… – írja a Mindmegette.hu cikke.

A kakaós masszával bevont, édes, kissé savanykás túrórúdi mindenki hatalmas kedvenc, kicsik és nagyok egyaránt imádják. Most mutatunk egy szuper receptet, melynek segítségével otthon is elkészíthető a túró rudi. Próbálja ki!

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.