A rekordért vállalta: emberi csúzli lesz

Luigi Cani újabb világrekordot állított fel, amikor egy csúzlival kilövette magát Brazília legmagasabb felhőkarcolójának tetejéről – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 06. 24. 17:55
null
Luigi Cani az egyik legismertebb brazil kaszkadőr Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén ötvenéves Luigi Cani az egyik legismertebb brazil kaszkadőr és extrém sportoló, aki az elmúlt évtizedekben összesen tizenegy világrekordot állított fel, többek között például az ő nevéhez fűződik a legnagyobb sebességű emberi szabadesés 2005-ben, egy bázisugrás után 552 kilométer per órával zuhant a föld felé.

Most pedig felállította a tizenkettediket is, egy hatalmas csúzliszerű szerkezetből kilövette magát Brazília legmagasabb, 281 méteres felhőkarcolójának tetejéről, amely Balneário Camboriú tengerparti üdülőhelyén található.

Cani zuhanás közben elérte az 55 kilométer óránkénti sebességet. A rekordra egy évig készültek, a kísérletet pedig nagyon részletesen ki kellett dolgozni, milliméterre pontosan ki kellett számolni minden eszköz elhelyezkedését.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.