Add elő a kis feketét! – Pályázat egy ruhakiegészítő-témára

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye, az elmúlt évben tapasztalt kiemelkedő érdeklődés nyomán, ismét meghirdeti pályázatát a „kis feketéhez” illő kiegészítők készítésére. A kiírók április 26-27-én előadássorozattal motiválják a jelentkezőket.

Forrás: HAGYOMÁNYOK HÁZA2021. 04. 24. 18:41
null
Kisfekete ruha Forrás: Hagyományok Háza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „kis fekete ruha” minden nő szekrényének alapvető kincse: szinte bárhova felvehető és mindig divatos. Ezt a ruhadarabot azonban izgalmassá és egyedivé a kiegészítők teszik.

Kisfekete ruha-kiegészítő
Fotó: Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek, tervezők, crafterek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a Magyar Állami Népi Együttes jelmeztárában megtalálható kárpát-medencei népviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők (ékszerszett, táska, kalap, sál, kabát) készítésére. A pályázat célja, hogy ösztönözze a hagyományos tárgytípusok megújítását, különböző szakmák, szakterületek képviselőinek találkozását és közös alkotását, motívumok, technikák újragondolását (például hímzés-bőr vagy gyöngy-bőr párosítása), olyan darabok megalkotását, amelyek a kortárs öltözködéskultúrába beilleszthetők.

A pályázat kiírói olyan ruhatervezők jelentkezését is várják, akik kis fekete ruhákkal, vagy kollekciókkal pályáznának, illetve népi kézműves alkotókkal közös munkában szívesen vennének részt. Tekintetbe véve a különböző női alakokat, valamint korosztályi

sajátosságokat, a kis fekete ruha elkészítésénél javasolt a népviseletek formavilágának követése, és egy-egy hagyományos falusi közösség női ideáljának kiemelése.

A pályázathoz a jelentkezők felkészülését segítő programok is kapcsolódnak. 2021. április 26-27-én a Hagyományok Háza Nyitott Műhely online előadásokat szervez, aminek révén az érdeklődők a témát több szempontból vizsgálhatják meg. 2021. április 29-én sor kerül egy Kapcsolatépítő online találkozóra, amelynek célja szakmai partnerségek kialakítása, valamint a különböző mesterségek közötti átjárás

elősegítése.

Jelentkezési határidő: 2021. július 01., 16:30

További információk ide és ide kattintva érhetőek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.