Amikor a test megálljt parancsol

A korábbi futópados világcsúcstartónak, a kanadai Dave Proctornak nem sikerült rekordidő alatt átfutnia a kanadai Alberta tartományt, mivel kevesebb mint egy nap után segítséget kellett hívnia, és kórházba került – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 07. 13:19
null
Dave Proctor Forrás: TWITTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van az úgy, hogy nem sikerül egy terv. Mint Dave Proctornak, aki a mindenkori legjobb időt (FKT) akarta elérni a kanadai Alberta átfutásakor (TransAlberta), ám nem tudta megvalósítani a tervét. Ugyan hetvenkét óránál hamarabb fejezte be a futást, de nem azért, mert célba ért, hanem mert egészségügyi problémái akadtak, és inkább feladta a kihívást. Pedig abszolút nem kezdő, a futópadon 12 és 24 órás, továbbá 100 mérföldes rekordot is tartott, a 2015-ös 24 órás vb-n a hatodik helyen zárt.

Dave Proctor
Fotó: TWITTER

A TransAlbertával két legyet akart ütni egy csapásra, hiszen ha sikerült volna 72 órán belül megtennie az 537 km-es távot, nemcsak Albertát szelte volna át rekordidő alatt, hanem megdöntötte volna az általa tartott 72 órás kanadai csúcsot is, amely 500 km.

Az 1980-as születésű férfi segítő nélkül indult neki az útnak, a minimális felszerelést, energiapótlást egy kocsival tolta maga előtt, és aludni sem tervezett. Nagyjából 14-16 óra alatt akarta megtenni az első 160 km-t, ami 15:30-cal sikerült is jött neki.

A 16 óra futást követően rövid videóval jelentkezett az Instagramján, és arról beszélt, hogy minden rendben, a gyomra is jól van.

Innen Calgary következett, ám már a városon túl érzékelte, hogy gondja támadt, olyannyira, hogy segítséget hívott, és kórházba szállították. Túl sok részletet nem osztottak meg a történtekről, ám az kiderült, hogy egészségügyileg nem volt rendben.

„Ezeket a döntéseket sosem könnyű meghozni”

– jelent meg a profilján, majd később arról is tájékoztatta a követőit, hogy már hazatért, és otthon pihen.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.