Az egyik legmagasabb leütési áron kelt el egy Harry Potter könyv

A könyv az 500 példányban nyomott keményfedeles első kiadás egyik kötete.

Forrás: MTI2021. 07. 29. 17:34
null
Nyolcvanezer fontért kelt el a Harry Potter és a bölcsek köve első kiadásának egy példánya Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

J.K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című könyve első kiadásának egy páratlanul jó állapotú példánya 80 ezer fontért kelt el egy észak-yorkshire-i árverésen – adta hírül a BBC News.

A könyv az 500 példányban nyomott keményfedeles első kiadás egyik kötete, amelyet egy nottinghami könyvesboltban adtak el.

Az észak-yorkshire-i Tennants aukciósház az árverés előtt 20-30 ezer fontra becsülte a leütési árát.

Nyolcvanezer fontért kelt el a Harry Potter és a bölcsek köve első kiadásának egy példánya
Fotó: Flickr

Az aukciósház szerint az első kiadásból 300 kötetet könyvtáraknak küldtek, és ezért sok könyv erősen károsodott vagy elkallódott.

A leütési ár az egyik legmagasabb, amelyet a brit írónő könyveiért fizettek. Az első kiadás írónő által aláírt egyik kötete tavaly kelt el Edinburghban 125 ezer fontért. A szerdai árverésen elkelt példányhoz hasonló követ tavaly 68 ezer fontért cserélt gazdát egy staffordshire-i árverésen.

David Bowie-relikviákból rendeznek árverést

Egy művész magángyűjteményének David Bowie-relikviáiból rendeznek árverést pénteken.

A gyűjtő, Edward Bell tervezte Bowie 1980-as, Scary Monsters (and Super Creeps) című albumának borítógrafikáját és fotósként dolgozott a sztárral, aki akkor a Tin Machine együttes tagja volt.

A shrewsbury-i Halls Fine Art árverési ház aukcióján 139 tételre, köztük számos, korábban még nem publikált fotóra és Bowie portréképeire is lehet majd licitálni.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.