Babszósszal megmentette meg kedvenc éttermét egy kaszkadőr + videó

Egy amerikai kaszkadőr 24 órára beleült egy babszósszal teli felfújtható medencébe, hogy segítsen megmenteni a túlélésért küzdő kedvenc éttermét, a mexikói fogásokat kínáló Los Torost (Bikák) a kaliforniai Chatsworthben – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 19. 14:17
kaszkadőr
Részlet a mutatványról készült videóból Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunter Ray Barker az étterem logóját viselő pólóban és maszkkal az arcán foglalt helyet a medencényi mártásban,

hogy szokatlan mutatványával vendégeket csalogasson

a koronavírus-járvány hatásaitól szenvedő, Los Angelestől északnyugatra található vendéglőbe. A gumimedencében ülve a férfi a karjára is rátetováltatta az étterem három bikát ábrázoló emblémáját.

Részlet a mutatványról készült videóból
Fotó: YouTube

Kiváló alkalom nyílt arra, hogy szarvánál ragadjuk meg a bikát és egy bombasztikus akcióval a helyi kisvállalkozások segítségére siessünk - mondta a kaszkadőr, aki a környéken felnőve Nicolas Montano 1967-ben alapított éttermébe járt szüleivel a családi ünnepekre.

Az akció Barker ötlete volt, és először az étterem tulajdonosát is sikerült megdöbbentenie vele. A Los Toros vendégeit és a járókelőket lenyűgözte a férfi áldozatkészsége. Mint egyikük mondta, őrültség, amit Barker csinál, de ha mutatványa segít a vendéglőn és a közösségen, akkor azt ő is támogatja.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Így született meg a babcsuszpájzból a Jókai-bableves

Az iskolában kötelező olvasmány volt Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regénye. De vajon értettük az alábbi párbeszédet?

„– Nos, Pál úr, mi ma az ebéd? – kérdi a hazaérkező kapitány.

– Hát »görög olvasó« – felel Pál úr karakán flegmával.

– Az jó lehet – szólt a kapitány –, s mi főtt bele?

– »Angyalbakancs.«

– Hisz az pompás eledel! Terített rám, Pál úr?”

Ha esetleg nem tudná, hogy mi az a „görög olvasó” és az „angyalbakancs”, most eláruljuk. A görög olvasó olyan babot jelent, amelynek mérete a görög szerzetesek rózsafüzérén található nagy szemekével vetekedik, az angyalbakancs pedig nem más, mint omlós füstölt malacköröm, amely színre arany, formára meg olyan, amilyen az angyalok lábbelije lehet.

Az író több írásában is említést tesz „babcsuszpájz”-ról, a receptet azonban nem részletezi. Mindenesetre enni nagyon szeretett, és Laborfalvi Rózát, kora ünnepelt színésznőjét is a szakácstudománya miatt vette feleségül. A 12 évvel idősebb Róza asszony pazar lakomákat adott a svábhegyi házukban, és olyan tehetségesen forgatta a fakanalat, hogy még anyósát is elbűvölte.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.