Bemelegítés és nyújtás futóknak + videó

Futás előtt a bemelegítés, valamint utána a nyújtás elengedhetetlenül fontos a futók számára, hogy megelőzzék a sérüléseket. Most Hegedüs Dóri edző elmondja a legfontosabbakat a témával kapcsolatban, és persze szuper gyakorlatokat is mutat!

Forrás: MW2020. 10. 16. 13:17
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár kezdő, akár már haladó futó; akár aszfalton, akár terepen fut; a bemelegítés és a nyújtás elengedhetetlen és kötelező! Hegedüs Dóri személyi edző most mutat néhány fontos gyakorlatot – írja a dietaesfitnesz.hu.

Fotó: Pexels

BEMELEGÍTÉS

A bemelegítés során nemcsak a lábakat fontos átmozgatni, hiszen a futásban tulajdonképpen az egész testünk bekapcsolódik. Haladjunk felülről lefelé a bemelegítő gyakorlatokkal, a fej-, váll-, törzs-, csípő, térd- és bokakörzések alapnak számítanak. Használhatunk SMR masszírozóhengert is. További bemelegítő gyakorlatok láthatók a videó első felében.

NYÚJTÁS

Sokan hajlamosak elsietni a nyújtást, sőt, előfordul, hogy ki is hagyják… Ez nagy hiba! Szánjunk elegendő időt a nyújtásra: ha kevés időnk van, inkább kicsivel rövidebb legyen a futóedzésünk, de ne maradjanak el a nyújtógyakorlatok! Hiszen ahogy telnek az évek, egyre kötöttebb az izomzatunk, szűkülnek a mozgástartományok, szüksége van az izmoknak és az ízületeknek az alapos nyújtásra. Ez segíti a regenerációt, valamint a sérülések elkerülését is. A videó második felében Dóri megmutatja, hogyan nyújtsunk le futás után.

Tartson velünk!

Négy egészséges ital, melyek revitalizálnak futás után

Korábban írtunk arról, hogy futás után fáradtak, szomjasak vagyunk. Ilyenkor számos olyan egészséges ital áll a rendelkezésünkre, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk.

A mozgásszegény, ülő életmód hatására sokan küzdenek visszérbetegséggel. Mit sportoljon, akit ez érint, ráadásul még le is szeretne adni néhány kilót? Czanik Krisztinán személyi edző tanácsai.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.