Családbarát kórház díjat kapott a Bethesda Gyermekkórház

Tizenöt Családbarát kórházi osztály címet is adományozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

Forrás: MW2020. 09. 18. 10:28
Barass Bianka; Ilys Emma
Budapest, 2018. december 13. Barassó Bianka (b) és Ilyés Emma Vertigóval, a négyéves amerikai minilóval ismerkedik a speciális lovasterápia bemutatóján a Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán 2018. december 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családbarát kórház díjat nyert a Bethesda Gyermekkórház, és tizenöt Családbarát kórházi osztály címet adományoztak – közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a díjazott osztályok között van, ahol a babavárás, otthonlét és a visszaérkezés idején segítik a kollégákat, egyes osztályokon annak működéséről, házirendjéről és a kezelésekről rajzos, gyermekeknek is érthető magyarázatokat helyeznek ki. Gyermekosztályok esetén kiemelkedő jó gyakorlat, hogy a szülők egyszerre egy helyen konzultálhatnak a gyermek gyógyulásán dolgozó egész orvosi csapattal. Továbbá arra is találtak példát, hogy a fenntarthatóságért egy-egy osztály vagy intézmény nyit és támaszkodik a helyi társadalom szereplőire, civilekre, cégekre, magánemberekre – írták.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szemléletformálási céllal alapította a díjat, amely első körben a kórházi osztályok működését, és nagyobb összefüggésben az egész intézmény vezetésének a vezetői stratégiájában az ember- és családfókuszú döntéseket vizsgálja.

A zsűri a kiosztott díjaknál a 2019-es működési évet vizsgálta, mert a díjakat eredetileg idén tavasszal adták volna át, de a koronavírus-járvány miatt ez őszre tolódott – tudatták.

A fődíjas Bethesda kórház főigazgatója, Velkey György B. Kopp Judit szobrászművész alkotását vehette át.

Családbarát kórházi osztály címet kapott a Bajai Szent Rókus kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti és nőgyógyászati, koraszülött és újszülött pathológiai, gyermek onkohaematológiai és csontvelőtranszplantációs, valamint fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ belgyógyászati klinika reumatológia és a Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet traumatológia, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermeksebészeti és traumatológiai osztálya, a Jávorszky Ödön Kórház ápolási és fül-orr-gégeosztálya, az MRE Bethesda Gyermekkórházának csecsemőosztálya és neurológiai osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Jósa András Oktatókórház fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház Sántha Kálmán Szakkórház pszichiátriai rehabilitáció, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Jósa András Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.