David Bowie-relikviákból rendeznek árverést

Több olyan tárgyra is lehet majd licitálni, amelyeken a 2016-ban elhunyt sztár aláírása is szerepel.

Forrás: MTI2021. 07. 16. 13:04
null
A Halls Fine Art árverési ház aukcióján 139 tételre lehet majd licitálni Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy művész magángyűjteményének David Bowie-relikviáiból rendeznek árverést pénteken.

A gyűjtő, Edward Bell tervezte Bowie 1980-as, Scary Monsters (and Super Creeps) című albumának borítógrafikáját és fotósként dolgozott a sztárral, aki akkor a Tin Machine együttes tagja volt.

A shrewsbury-i Halls Fine Art árverési ház aukcióján 139 tételre, köztük számos, korábban még nem publikált fotóra és Bowie portréképeire is lehet majd licitálni.

A legdrágább relikviák között van a Tin Machine II című lemezborító grafikája, amelynek árát előzetesen 2000–4000 fontra (840 ezer–1,7 millió forintra) becsülték. Egy másik lemezborító, a Scary Monsters grafikája 1000–2000 fontért (420 ezer–840 ezer forintért) kelhet el.

A Halls Fine Art árverési ház aukcióján 139 tételre lehet majd licitálni
Fotó: Flickr

Több olyan tárgyra is lehet majd licitálni, amelyeken a 2016-ban elhunyt Bowie aláírása is szerepel.

Az online aukció péntektől augusztus 1-jéig tart.

Rekordáron kelt el Leonardo da Vinci Medvefej című rajza

Rekordáron, 8,86 millió fontért (3,684 milliárd forint) kelt el Leonardo da Vinci Medvefej című rajza csütörtökön egy londoni árverésen.

A mindössze hét centiméteres, ezüstponttechnikával pink-bézs papírra készült rajz egyike „annak a kevesebb, mint nyolc fennmaradt Leonardo-rajznak, amely még magánkézben van a Brit Királyi Gyűjteményen és a chatsworthi Devonshire Gyűjteményeken kívül” – írta a Christie’s aukciósház.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.