Egyszerű alakformáló gyakorlatok vizespalackkal

Ha szeretnénk otthon hatékonyan megdolgoztatni az izmainkat, és formálni az alakunkat, végezzük el rendszeresen a következő vizespalackkal végezhető edzésprogramot!

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 11. 17. 12:49
null
Forrás: Diéta és Fitnesz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alábbi hatásos vizespalackkal végezhető alakformáló gyakorlatok és a rájuk épülő mini edzésprogram elvégzéséhez nem kell más, mint két darab legalább 0,5 literes PET-palack (természetesen ha van otthon kézi súlyzód, az is tökéletes). A Czanik Krisztián személyi edző által összeállított gyakorlatsort végezd el legalább heti 3 alkalommal, köztük egy-egy pihenőnappal. Egy alkalom három körből áll: csináld meg egymás után a gyakorlatokat a megadott ismétlésszámban, majd jöhet még két kör – írja a diétaésfitnesz.hu.

BEMELEGÍTÉS

Az erősítő, alakformáló gyakorlatok elvégzése előtt ne feledkezz meg az alapos bemelegítésről: 5-10 perc helyben járás, testsúlyáthelyezés, majd térdhúzások és sarokemelések, végül pedig váll- és karkörzések.

1. TERPESZGUGGOLÁS

Álljunk terpeszállásba, és fogjuk meg a két palackot a képen látható módon (a). Lassan guggoljunk le a combok vízszintes állásáig (b), majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Ismétlés: 3 x 30 db

2. FELHÚZÁS

Álljunk csípőszéles terpeszbe, és fogjunk meg egy-egy palackot a képen látható módon (a). Lassan dőljünk előre egyenes háttal és enyhén hajlított térdekkel (b), majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Ismétlés: 3 x 30 db

3. VÁLLBÓL NYOMÁS

Üljünk rá a sarkunkra, és fogjuk meg a két palackot a képen látható módon (a). Lassan nyomjuk a fejünk fölé mindkét karunkat (b), majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Ismétlés: 3 x 15 db

4. HASPRÉS

Feküdjünk a hátunkra, húzzuk fel a térdünket, a talpunk legyen a földön, és fogjunk meg egy-egy palackot, tartsuk a kezeinket mellső középtartásban. Emeljük el a vállunkat/ a lapockánkat a talajról, majd engedjük vissza a kiindulóhelyzetbe.

Ismétlés: 3 x 30 db

5. ELLENTÉTES KAR- ÉS LÁBEMELÉS

Ereszkedjünk le térdelőtámaszba, és fogjunk a kezünkben egy-egy palackot. Lassan emeljük fel az egyik karunkat és az ellentétes oldalo lábunkat a hátunk magasságáig, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe, és ismételjük meg a gyakorlatot a másik kéz és láb együttes emelésével!

Ismétlés: 3 x 20 db (mindkét lábra)

Fontos: A végén alaposan nyújtsuk le az izomcsoportokat!

A gyakorlatokat bemutatta: Kordics Andrea

Fotók: Nagy Lajos Zoltán / Diéta és Fitnesz

A teljes cikket elolvashatja és a gyakorlatokhoz további képeket talál a Diéta és Fitnesz oldalán.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a meditáció futással is megvalósítható. Ha eddig azt gondolta, hogy csak lótuszülésben működik, akkor most javaslunk mást.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.