El fog ájulni a legújabb őrület láttán: íme a kék rizs

Bár a kék rizs nem egy újkeletű dolog az ázsiai konyhában, ám feltűnősége miatt kezd egyre népszerűbb lenni. Malajziában és Thaiföldön szívesen fogyasztják, és mindössze egyetlen titkos összetevőre van szükség ahhoz, hogy a rizs kék legyen.

Forrás: origo.hu2021. 01. 23. 13:14
null
Az emlegetett rizs és annak természetes színezője Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mitől lesz kék a rizs? A pillangóborsó virágától! Ez a növény Ázsiában őshonos, a belőle készült teának gyönyörű mélykék színe van.

Friss virágát szívesen használják az ételek díszítésére is.

Így bizonyára már sejti, hogyan kell elkészíteni a rizst, hogy szép kék színe legyen. Nagyon egyszerű, otthon is bármikor kipróbálhatjuk!

Az emlegetett rizs és annak természetes színezője
Fotó: YouTube

Először tegyük fel főni a rizst a szokott módon, majd a vízhez adjunk szárított pillangóborsó-virágot. Mintha épp teát készítenénk. A virágoktól nemcsak a víznek, hanem a rizsnek is szép kék színe lesz. Ha kész vagyunk vele, úgy használjuk fel, ahogy szeretnénk.

A pillangóborsó-virágról úgy tartják, hogy tele van antioxidánsokkal, javítja a hangulatot, pozitív hatással van a máj megfelelő működésére és méregteleníti a testet.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Szárnyashúsból is készülhet hibátlan minőségű rizseshús

Déri Szilvia édesanyjának repertoárja nem túl széles, de tény, hogy amit főz, az általában nagyon finom. Szortimentje egyik legnépszerűbb eleme a rizses hús, amit mindannyian imádnak. A szerző mamája különösképp, hiszen ez az étel gyorsan kész van, így nem kell a konyhában tölteni az egész napot. Apukája nincs oda a disznóhúsért, ezért a rizses hús náluk a leggyakrabban csirkemellből készül, és miután remekül be is lehet ízesíteni, melle húsa ide, vagy oda, egyáltalán nem száraz, sőt! Rizseshús esetén nem mindegy az sem, milyen rizzsel dolgozunk. Válasszunk kerekszeműt! – olvasható a Mindmegette magazin online felületén.

A rizseshús alapját egy hagyományos pörkölt adja. A rizs ennek levében fő, ettől lesz olyan ellenállhatatlanul ízletes. Vegyük figyelembe, hogy a jó pörkölthöz három dolog elengedhetetlen.

Egyrészt nincs jó „pöri” sok-sok, lassan üvegesre párolt hagyma nélkül. Emellett fontos a kiváló minőségű pirospaprika, hiszen ez adja az étel gerincét. A legfontosabb munkafázis pedig a hús megpirítása, amit a háziasszonyok nagy része következetesen kihagy. A pörkölt pedig ettől lesz az, ami.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.