Életvezetési hibák az edző szemével

A CsupaSport magazin szakértője hat szempont szerint kategorizálta azokat, akik a hobbisport felé fordulnak, és rendhagyó szerepbe kerülnek. Azon kívül, hogy felsorolja a „problémás eseteket„, megoldást is kínál a furcsa helyzetekre.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 12. 17:49
null
Az eredményes életmódváltásban sokat segíthet, ha szakértői segítséghez folyamodunk Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy a kultusza manapság az életmódváltásnak, iparágak épülnek arra a szándékra, hogy az emberek szeretnének minőségibb életet élni. Mégsem sikerül mindenkinek. Vagy ha sikerül is, a változás nem mindig tartós, sőt arra is van példa, hogy az ember az egyik végletből a másikba esik. Nézzük a tipikus életvezetési hibákat és azok megoldásait!

A halogatók

Az emberek zöme ebbe a kategóriába tartozik. Vannak vágyaik és álmaik, de nincs elég erejük, hogy elinduljanak azon az úton, amely ezekhez az álmokhoz visz. Vagyis: nincs elég motivációjuk.

Megoldás: Őszinte szembesítés önmagunkkal és a saját „indítógombunk” megkeresése. Mindenki más módszerrel motiválható, keresd meg azt, ami téged ki tud zökkenteni az állóvízből!

A fellángolók

Sokan vannak olyanok is, akik néhány hétre fel tudják „szívni” magukat, de nem képesek kitartóan rajta maradni a sikerhez vezető úton. Ki azért nem, mert a körülményei bedarálják, ki azért, mert a kevés siker miatt elveszíti a motivációját, más meg azért, mert nem képes áldozatokat hozni.

Az eredményes életmódváltásban sokat segíthet, ha szakértői segítséghez folyamodunk
Fotó: PEXELS

Megoldás: Ilyenkor érdemes összegyűjteni a saját erőforrásokat, felírni egy papírra, hogy miben vagy jó, miben van esélyed sikereket elérni, mik a céljaid és azokhoz összegyűjteni a képességeidet. Hidd el, sok olyan adottságod van, amelyre már nem is emlékszel!

Az izgágák

Ők is a fellángolók kategóriájába sorolhatók, nem képesek hosszú távon egy feladatara koncentrálni, hanem belekapnak mindenféle új dologba, anélkül, hogy az előzőben elmélyedtek volna. Türelmetlenek, kapkodnak, és igazából sehol sem érnek el sikereket.

Megoldás: Náluk kiválóan alkalmazható a életvezetési rövid távú célok felsorakoztatása, az egy-két hetes etapokban gondolkozás. Ha szeretik a számokat, akkor a számokkal kifejezhető célok meghatározása (kilogramm, kilométer), így a figyelmük folyamatosan fenntartható. Egy-egy váltás új sportágra, új módszerre csak akkor engedélyezett, ha bizonyos előre meghatározott eredményeket már elértek.

A részletekben elveszők

Aki a hétköznapi életében is folyton vacakol, és képtelen összpontosítani, stratégiai kérdések mentén haladni, az az életmódváltásában is ugyanilyen lesz.

Megoldás: Tudatosan lerakni a voksot egy módszer mellett, a tervezést időkeretek közé szorítani, napi és heti időrend segítségével a túltervezés esélyét minimalizálni.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.