Elmarad idén a riói karnevál a világjárvány miatt

Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot.

Forrás: MTI2021. 01. 22. 11:33
null
A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának Fotó: MARCELO SAYAO Forrás: MTI/EPA/Marcelo Sayao
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

„Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált” – írta a Twitteren.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának
Fotó: MTI/EPA/Marcelo Sayao

Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.

„A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen” – írta Paes.

A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, „2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük”.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

Hihetetlen képek a lengyelországi jégszőlő szüretről + galéria

Nem mindennapi képek érkeztek Lengyelországból, az északnyugat-lengyelországi Baniewicéből, ahol Johanniter fajta jégszőlő szürete folyik épp a Turnau család szőlészetében – írja az Origo.

A jégszőlő fürtjei fólia alatt érlelve várták ki a szüretet, hogy aztán különleges desszertbor készülhessen belőlük.

Lengyelország borpiaca az utóbbi évek egyik legígéretesebbjévé vált üzleti értelemben.

Az előrejelzések szerint, a piac 2021-ben 1,6 milliárd dollárosra, azaz közel 500 milliárd forintosra nő.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.