Ez a csodás növény lehet az örök fiatalság titka

Ismerje meg a csodálatos gyógynövényt, a gingkot, mely elképesztően növeli a szellemi teljesítőképességet, serkenti a vérkeringést, csökkenti a depressziót és lassítja az öregedést.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 03. 23. 9:18
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ginkgo biloba, vagyis a páfrányfenyő a Föld történetének legidősebb fája. Már 200 millió évvel ezelőtt, vagyis a dinoszauruszok korában is létezett. Változatlan formában megtalálható a Föld legkülönbözőbb pontján tehát mérhetetlen túlélő képességgel rendelkezik, akár élő kövület­nek is tekinthetjük. Az ősi fák Ázsiából, Kínából származnak. Magyarországon a legidősebb példány Acsádon található, melyet 1808-ban telepítettek be. Hihetetlen, de mégis igaz, egy-egy példánya akár ezer évig is elél – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében. Levelét és magvait már az ősi kínai orvoslás is alkalmazta elsősorban asztma, a hörgők és a tüdő betegségeinek gyógyítására, valamint a kéz és a láb vérkeringésének és az agy vérel­látásának javítására, napjainkban pedig az örök fiatalság titkaként emlegetik.

Fotó: Pexels

KUTATÁSOK BEBIZONYÍTOTTÁK

Tudta, hogy a ginkgo Európában ma az egyik legelterjedtebb természetes orvosság, a legnépszerűbb gyógynövény Németországban? Hatását a kutatók elsősorban a növény erős anti-oxidánsként működő flavonoid tartalmának tulajdonítják. A ginkgo levele megköti a szabadgyököket, s kiüríti a szervezetből.

MIT TUD EZ A CSODÁS GYÓGYNÖVÉNY?

  • javítja a memóriát, serkenti az agy működését,
  • oldja a depressziót, szorongást
  • hatásos migrén ellen
  • alkalmazható asztma, allergia, Alzheimer-kór,
  • szív- és keringési betegségek esetén.
  • Gátolja a vérlemezkék összetapadását, tehát a vérrögképződést.
  • A magas vérnyomást csökkenti, az alacsony vérnyomást viszont növeli, tehát normalizáló szerepet tölt be.
  • Jól használható máj- és veseproblémák, különböző gyulladások, impotencia, fülzúgás (tinnitus), időskori halláscsökkenés, látászavarok, szédülés (vertigo), aranyér esetén.
  • Elősegíti a szervezetben a glukóz hasznosítását, ezért jól alkalmazható cukorbetegeknél.
  • NINCS NEHÉZ ÖREGSÉG

    Minthogy általában véve javítja a szervezetben a keringést, adagolása csökkenti az öregedéssel együtt járó kellemetlen tüneteket, fokozza a munkabírást, gyorsítja a sebek gyógyulását, hasznos visszérgyulladás utáni állapotban, sőt még a bőrre is jó hatással van. idegesség, az emlékező- és a koncentrálóképesség zavarai.

    Hallotta már?

    A második világháborúban a Hiroshimára mért kíméletlen atomtámadás után az első növény egy Ginkgofa volt, amely kihajtott. Természetes kártevői nincsenek, esetleg az erős fagy okozhat sérüléseket a fiatal növények törzsén, ezt viszonylag lassan, de kiheveri.

    Házilag nem készíthető el!

    Fontos megjegyezni, hogy a ginko azon különleges növények közé tartozik, melyeket házilag nem lehet felhasználni. Tehát nem érdemes otthon termeszteni, s teaként fogyasztani, hiszen hatóanyaga csak komoly szaktudás és előkészítés után válik elérhetővé. Ma azonban már szerencsére kivonat, tabletta, és tinktúra formában is megvásárolhatod.

    Az örök fiatalság titkát leíró eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.